16 stílusos szettben a nyár 4 legtrendibb szoknyája

16 stílusos szettben a nyár 4 legtrendibb szoknyája

Címlap / Stílus / Divat / 16 stílusos szettben a nyár 4 legtrendibb szoknyája

Nem mondhatnám, hogy rajongok a szoknyákért, de az elmúlt években vásároltam már néhányat, amiket előszeretettel hordok a nyári hónapokban. Leginkább a crop topok hozták meg a kedvemet ezekhez a darabokhoz, ugyanis szerettem volna őket lehetőség szerint szolidan viselni – erre tökéletesek voltak a derékszabású, A-vonalban bővülő, lágyesésű szoknyák. De milyen fazonok lesznek idén is divatosak?

Farmerszoknya

A retró az elmúlt időszakban nem csupán újjáéledt, szinte minden mást lesöpört az asztalról – a lakberendezésben és a trendekben egyaránt. Szinte az összes most megvásárolható kiegészítő, top, blúz, vagy éppen szoknya, nadrág már divatos volt a 80-as, 90-es években. Nincs ez másként a farmerszoknyával sem, aminek nem csak az egészen mini változata volt trendi korábban: már a retró korszakban is viselhettük a hosszabb miniket sőt, a midiket is.

Utóbbiak különösen divatosnak bizonyulnak a mostani szezonban, bátran mondhatjuk őket alapdaraboknak.

Amennyiben elvarázsolt ez az irányvonal, imádni fogod a sztreccses farmerből készült ruhákat is, amik most ugyancsak fontos szerephez jutottak és overálok, valamint szoknyás egyberuhák formájában is meghódították a kifutókat. 

 

 

 

 

Midi fazon

A midi nem húzható rá egyetlen trendre sem, ugyanis ez az elnevezés egy hosszt jelöl. A szoknya ennél a hossznál a térd alatt és valahol a boka fölött ér véget, tehát lényegében optikailag kettévágja a lábszárat. Habár nagyon divatos ez a fazon, sajnos csak igazán keveseknek áll jól, pl. a vastag vádlit kifejezetten előnytelenül emeli ki.

Ugyanakkor a midi mellett kár elmenni próba nélkül, mert minden szoknyafazont meghódított ez a hossz: felbukkan a rakott, a pliszírozott, de még a ceruzaszoknyák világában is.

Habár korábban aranyszabály volt, hogy a midi szoknyát csak és kizárólag tűsarkúval viselhetjük, ez az utóbbi szezonokban már alaposan megváltozott. Nem ritka, hogy lapos saruval, platform szandállal, vagy éppen sneakerrel viselik a modellek ezeket a darabokat, úgyhogy a kísérletezgetésnek valóban csak a fantáziád szabhat határt. 

 

 

 

 

Pliszírozott derékszabású

Az idei szoknyadivatra jellemző, hogy a minták, a színek és a textúrák is keverednek egymással, de a különlegességüket tekintve alighanem kiemelkednek a sorból a pliszírozott darabok.

Ennek oka az, hogy ezzel a különleges technikával készült szoknyák már akkor is figyelemfelkeltőek, ha teljesen egyszerűek és egyszínűek.

A hossz esetükben nem igazán mérvadó sőt, sokszor a hosszú, midi, vagy bokáig érő fazonok még feltűnőbbé teszik a megjelenésedet, mint a mini változatok. A pliszírozott szoknyákat még különlegesebbé és egyedibbé teszi a derékszabás, ami az idei szezont tekintve kihagyhatatlan megoldást takar. 

 

 

 

 

A-vonalú rakott szoknyák

Habár a farmerszoknya, a midi és a pliszírozott szoknya is lehet A-vonalú (sőt, utóbbi akkor divatos igazán, ha az), a mostani szoknyák között feltűnt egy nagyon szembeötlő szabásvonal is, amit elsősorban a Chanelnek köszönhetünk.  Az idei kollekcióban a márka modelljei feltűnő, A-vonalú szoknyákban vonultak a kifutókon, amit még jobban kihangsúlyoztak a derékvonal kiemelésével.

Ezek a szoknyák a mostani, viszonylag szolidnak mondható trendekhez képest meglepően rövidek voltak és még inkább kiemelkedtek a sorból annak köszönhetően, hogy erősen szélesedtek.

Mivel nem lágy esésű, hanem merevebb anyagból és rétegezve készítették őket, már ki is jelöltek egy új, az idei évre meghatározó irányvonalat. Ezek a szoknyák az előrejelzések szerint már nyáron is feltűnnek a kínálatban, de az őszi-téli szezonban, fekete harisnyával kombinálva garantáltan beveszik majd a gardróbok jelentős részét.

 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást