Spagetti Vongole

Hagyományos olasz recept, általában kagylókkal készül, de rákokkal és egyéb tenger gyümölcseivel is nagyon finom. Miközben a kagylók főnek a spagetti is megpuhul, ezért gyorsan elkészíthető főétel.

Hozzávalók:

40dkg spagetti
30 dkg kagyló
30 dkg garnélarák
1 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
apróra vágott petrezselyem
piros paprika

Elkészítése:

Passzírozzuk ki a fokhagymát, piros paprikával olajon pirítsuk meg, alacsony fokon. Adjuk hozzá a megmosott kagylókat és rákot, fedjük le és pároljuk. Közben főzzük meg a spagettit és csepegtessük le. Öntsük a spagettit a kagylóhoz, keverjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Vannak, akik félbe vágott koktélparadicsomot is szoktak tenni hozzá. Ha szükséges sózzuk meg, bár a kagyló és rák önmagában is sós. Forrón tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást