5 dolog, amit sohasem kellene megengedned egy pasinak se

5 dolog, amit sohasem kellene megengedned egy pasinak se

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit sohasem kellene megengedned egy pasinak se

Erőszak

Statisztikák szerint a legtöbb erőszakot a nők ellen olyan férfiak követik el, akik közeli hozzátartozók – házasságban, kapcsolatban élnek velük.

Szomorú tény, hogy a nők sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy áldozattá váltak. Pedig pusztán azért, mert valakivel kapcsolatban élsz, még nem jogosítja fel arra, hogy rád erőltesse a saját vágyait.

Fontos tudnod, hogy egy kapcsolatban is bármelyik fél, bármikor mondhat nemet, és bármennyire is szeretnéd megtartani a párodat, azt nem várhatja el tőled, hogy belemenj valami olyasmibe, amit éppen nem szeretnél.

Elvágva a családtól

A családtagok viszonyai mindig összetettek és szövevényesek, és számos oka lehet annak, ha esetleg nem tartod a kapcsolatot a rokonaiddal. Ha azonban egyébként jóban vagytok, és csak a párod nem szívleli őket, attól még ne hagyd, hogy elválasszon benneteket.

A legideálisabb persze az lenne, ha mindenki tenne erőfeszítéseket, de már az is elég, ha a párod belenyugszik, hogy bár neki nem kell, te továbbra is kapcsolatban maradsz a családtagjaiddal. Az érzelmi elszigetelés egyébként is veszélyes helyzetet teremthet, semmiképpen se menj ebbe bele.

Függőség

Egy ideális kapcsolatban egyformán támaszkodhattok egymásra, de nem biztos, hogy ugyanilyen jót tesz, ha hagyod, hogy függő helyzetbe kerülj a párodtól. Akár érzelmi, akár anyagi függőségről van szó, jobban teszed, ha megpróbálod megőrizni a saját, biztonságot adó menekülőútjaidat.

Egy kapcsolatban persze mindenki azt reméli, hogy ezekre sohasem lesz szükség – hiszen miért is lenne? – mégsem tanácsos megengedni valakinek, hogy olyan helyzetbe hozzon, ahol nem tudsz nemet mondani.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást