Sorozatbeli és filmes főgonoszok, akiket titokban imádunk

Sorozatbeli és filmes főgonoszok, akiket titokban imádunk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Sorozatbeli és filmes főgonoszok, akiket titokban imádunk

1/6 Joker

A tavalyi év legnagyobb filmszenzációja főleg Joaquin Phoenix alakításának köszönheti sikerét, hiszen a színész elképesztően hitelesen bújt a mentálisan sérült férfi szerepébe.

A szuperhős filmekből már ismert karakter, Joker előzménytörténetébe pillanthatunk be, amelyből kiderül, hogyan lett egy alapvetően jó szándékú, de beteg emberből Batman legnagyobb ellensége és egy kegyetlen tömeggyilkos.

A válasz egyszerű: mit tettük azzá, a társadalom, az emberek és a kegyetlen rendszer átlépett rajta, elengedte a kezét és így saját maga indított útjára egy szörnyeteget.

A filmben végig Jokerrel érzünk együtt, szinte vele szenvedünk minden megaláztatás és bántó jelenet alatt és a végén, mikor gyilkossá válik, szinte elégtételt érzünk: végre, mindenki megkapta méltó büntetését.

 

2/6 Bill

Csak így, vezetéknév nélkül, hiszen valószínűleg mindenkinek azonnal beugrik, hogy akire gondolunk az nem más, mint a főgonosz Tarantino két részre osztott 2003-as filmjéből, a Kill Billből.

Bill gátlástalanul el akarta tenni láb alól főhősünket, az Uma Thurman által alakított Menyasszonyt, egykori szerelmét, aki vissza akart vonulni a bérgyilkos szakmától.

A gyilkossági kísérlet azonban „balul” sült el, több év kóma után a nő magához tér és bosszúra szomjasan Bill nyomába ered.

Mikor megtalálja, döbbenten szembesül vele, hogy egykori szerelme közös gyereküket neveli és próbál mintaapaként viselkedni, mi pedig hirtelen el is felejtjük, hogy mekkora aljasságot követett el, annyira kedvesen bánik négyéves kislányával.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást