Divat / Stílus

A sokoldalú kötött pulcsi: izgalmasabb, mint gondolnád

A sokoldalú kötött pulcsi: izgalmasabb, mint gondolnád

A hideg hónapokban az egyik legpraktikusabb viselet a kötött holmi. Ezek a darabok nem csak látványosak és kiválóan passzolnak a szezonhoz, hanem a lehető legmelegebb ruháknak is bizonyulnak. A legtöbben előszeretettel választják a kötött pulcsikat télen – de hogyan viselheted ezt az alapdarabot igazán sokoldalúan?

Klasszikus viselet

A leghétköznapibb – ám ettől még cseppet sem unalmas – viseletet láthatod ezen a példán. Nincs olyan, aki ne tudná ezt a szettet összeállítani egy átlagos, hétköznapi ruhatárból. Nem kell hozzá más, mint egy kötött pulóver, egy farmer és egy csizma.

A variálhatóság gyakorlatilag végtelen: a farmer, pulóver színének megváltoztatásával teljesen más hatást érhetsz el, akárcsak azzal, hogy combcsizmát, vagy egy kényelmes, lapos, bundás bokacsizmát veszel fel hozzá.

Ősszel ez a szett önmagában is megállja a helyét, télen azért nem árt hozzá egy kényelmes kabát – akár egy olyan is, amit nem lehet összegombolni.

Inggel hivatalosan

Hivatalos, visszafogott, konszolidált ez a szett, de kiváló választás akkor, ha szeretnéd változatossá tenni a megjelenésedet. Bőrhatású cicanadrágra lesz szükséged, amihez egy olyan blúzt, vagy inget kell felvenned, ami gallérrésszel rendelkezik. Erre már fel is veheted a kötött pulóveredet!

Ugyan a képen egy ejtett ujjrésszel rendelkező, különleges hatást keltő mellényt látsz, a hagyományos pulóverrel is érdemes tenned egy próbát. Arra azért figyelj, hogy a pulóver nyakrésze ne legyen túlságosan zárt, mert úgy nagyon ódivatú lehet az összhatás.

 

Ruhaként

A boltokban vásárolhatsz kötött ruhákat, és ezek a darabok is tökéletesen illenek a téli szezonhoz. Azonban, ha van egy méretes, oversized pulóvered, azt ugyancsak felhasználhatod a ruha kiváltására.

Amennyiben ezt az oldalát szeretnéd kiemelni a kötött darabnak, ne fekete cicanadrágot vegyél fel hozzá, hanem harisnyát. Persze egy leggingsszel is tökéletes párost alkot, csak úgy inkább az alapdarab pulóver formája érvényesül, nem pedig ruhára emlékeztet.

Annak érdekében, hogy ne fázz, ajánlatod combcsizmát választanod az összeállításhoz. Ettől egyrészt még szexibb lesz, másrészt viszont többet takarsz majd a lábaidból.

Elő a szoknyával

A kötött pulcsik messze nem csak a nadrágokhoz passzolnak, remekül illenek a szoknyákhoz is.

Akár hagyományos kötött pulóvert is felvehetsz (főleg egy magasított derekú darabhoz), de a testhezállóbb, sokszor inkább csak kötött hatást idéző darabok is tökéletesek erre a célra.

Érdemes őket neked is derékhangsúlyos szoknyákkal – vagy akár nadrágokkal, ha azokat egyértelműen jobban kedveled – viselned, hiszen ezek nem csak kiemelten divatosak, hanem csodálatos alakformálók is egyben.

Sokan azért kerülik a kötött pulóvert, mert elveszik benne az alakjuk. Nos, egy ilyen megoldással ez a probléma teljes mértékben kiküszöbölhető.

Válaszd néha a kardigánt

Az elmúlt időszakban egyértelműen divatosak voltak a kardigánok, minden szezonban, formában és méretben hódítottak. Természetesen nem maradhatnak ki a télből sem, főleg nem akkor, ha már kicsit unod a hagyományos pulóvereket és szetteket.

Egy ilyen túlméretezett, kötött kardigán egyenesen remekbeszabott választás a hideg hónapokban, bár kabáttal párosítva kényelmetlen lehet a párosítás.

Vagy mégsem? A megoldás tulajdonképpen annyi, hogy ha ilyen kardigánt veszel fel, akkor célszerű kabátból is megegyező hosszt viselned – így nem fog kilógni és zavarni a plusz réteg, miközben az utcán sétálsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást