Életmód / Egészség

Sokoldalú csodanövénnyel a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen

Görögszéna

Hormonrendszer

A görögszénának és az abból készült gyógyszereknek bizonyítottan pozitív hatása van az emberi hormonrendszer működésére. Természetes növényi ösztrogénjeinek köszönhetően előszeretettel használják nemi hormonok szabályzására, a tejelválasztás növelésére.

Ösztrogéntartalmának köszönhetően hatékony szer lehet a menopauza idején, nem utolsó sorban pedig rendszeres fogyasztásának egyik következménye lehet a mellek természetes úton való növekedése is.

Diabétesz

A II. típusú cukorbetegség esetén különösen ajánlott a görögszéna fogyasztása, legyen szó a betegség kezeléséről vagy megakadályozásról. A növény hatóanyagai ugyanis lecsökkentik az inzulinrezisztenciát, egyben normalizálják a vércukorszintet.

A görögszéna magja emellett rostokban kifejezetten gazdag, amely rostok képesek késleltetni a cukor felszívódását a szervezetben, így a hasnyálmirigy nem lesz akkora igénybevételnek kitéve.

Női problémák

A görögszéna nagyon sok nőgyógyászati, vagy azokkal összefüggő problémákra jelenthetnek hatékony, de természetes megoldást. Ahogy már írtuk, látványosan képes élénkíteni az anyatej termelődését, emellett enyhíti a menstruációs görcsöket, sőt sok esetben a nemi szervek működését is pozitívan befolyásolja.

Segít a szülés után a méh összehúzódásában és kitisztítja azt. Nem utolsó sorban pedig segít a szülés utáni bélmozgások élénkítésében is.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW