Sminklemosó fajták: most megtudhatod, milyet válassz magadnak

Sminklemosó fajták: most megtudhatod, milyet válassz magadnak

Címlap / Stílus / Arc / Sminklemosó fajták: most megtudhatod, milyet válassz magadnak

Az arctisztítás a legalapvetőbb arcápolási feladat. Fontos, hogy ne hagyjuk ki a reggeli és az esti bőrápolási rutinnál. Ha erre nem figyelünk eléggé, akkor nem takarítjuk le a szennyeződéseket az arcunkról, ezáltal kialakulhatnak különböző bőrproblémák, és elindulhat a hamarabbi öregedés is. Véssük jól az eszünkbe, hogy mindennap meg kell tisztítanunk a bőrünket a különböző szennyeződésektől, azért, hogy megtartsuk bőrünk ragyogását. A következőkben bemutatom nektek a különböző kiszerelésűeket, hogy könnyebben ki tudjátok választani a nektek megfelelő tisztító terméket.

Sminklemosó tej

Talán ez a termék a legismertebb és a legelterjedtebb a nők körében. Gyengéden ápolja a bőrt, miközben maradéktalanul megtisztítja azt a szennyeződésektől és a sminktől is.

Állagát tekintve olyan, mint a sűrített tej. Tegyünk egy mogyorónyi nagyságút a vattakorongunkra, majd körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg vele arcbőrünket, a nyak és a dekoltázs teljes felületét.

Ne hanyagoljátok el a szem körüli bőrrészt sem! Garantáltan maradéktalanul el fogja tüntetni a makacs sminket is.


Nem mosod le? 5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd


Hagyhat azonban maga után egy enyhén ragadós érzetet, de ne essetek kétségbe, mert az arctisztító tonik használata után ezt már nem is fogjátok érezni.

Micellás víz

A reklámokban úgy hirdetik ezeket a termékeket, hogy 2 in 1 hatással bírnak, azaz sminklemosó tej és tonik egyben.

Én is használok micellás vizet, de esti sminklemosós tapasztalataim azt mutatják, hogy ezek a vizek nem teljesen távolítják el a sminket, főleg akkor nem, ha vízálló spirált használok.

Az én jól bevált szokásom az, hogy az arctisztító tej használata után áttörlöm az egész arcom felületét micellás vízzel átitatott vattakoronggal.

Kétfázisú lemosó

Tökéletes a vízálló és nehezen oldódó sminkek eltávolításához. Titka a két komponensében rejlik, az egyik egy olajos folyadék, a másik a sminklemosó víz.

És tényleg, maradéktalanul eltávolítja a vízálló sminket is!

Tapasztalataim azt mutatják, hogy hagy némi olajos érzetet a szem körül használata után, de ezt könnyedén el tudjuk távolítani, ha egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal áttöröljük.

Zselés arctisztító

Ezek a termékek makulátlanul megtisztítják a bőrünket és semmilyen szennyeződést nem hagynak meg.

Tegyünk egy mogyorónyi adagot a tenyerünkbe, majd vizezzük be az arcunkat, és körkörös mozdulatokkal mossuk meg a felületét a zselével.

Bő vízzel öblítsük le azt, majd vigyük fel a kedvenc hidratáló krémünket. 

Habzós arctisztító

Hasonlókat tudok erről a fajtáról is írni, mint a zselés lemosóról, csak ez már alapból habként jön ki a tubusból. Én fürdés közben szoktam megmosni vele az arcom.

Gyönyörűen eltávolítja a sminket is, de vigyázzunk, nehogy belemenjen a szemünkbe, mert eléggé tud csípni ám.

Sminklemosó kendő

Utazáshoz a legpraktikusabb választás, hiszen a vattakorong és a sminklemosó tej egy termékben található meg a tasakban.

Én nagyon szeretem, ha gyorsan le szeretném szedni a sminkemet, arról nem is beszélve, hogy ez tuti nem fogja csípni a szemeteket, mint némelyik arclemosó tej.

Az ára nem annyira kifizetődő, de nekem mindig van itthon tartalékban.

Remélem meg tudtam könnyíteni a dolgotokat a választásban. És ne feledjétek, reggel és este tisztítsátok meg arcotokat a szép bőr megőrzéséért!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást