4 smink, 4 karakter – Te melyik menyasszonyi sminket választanád?

4 smink, 4 karakter – Te melyik menyasszonyi sminket választanád?

Címlap / Stílus / Arc / 4 smink, 4 karakter – Te melyik menyasszonyi sminket választanád?

Nagyon vártam már, hogy beinduljon az esküvő szezon, imádok menyasszonyi sminkeket készíteni. A nagy napra még azok a nők is gondoskodnak a profi sminkről, akik a hétköznapokban alig festik magukat. Számomra pont ez a legizgalmasabb része a folyamatnak: ráérezni, hogy az adott menyasszony személyiségéhez mi illik. Természetesen az árnyalatokat meghatározza a ruha, a kiegészítők, a díszítés, viszont a formát, az erősséget, a hangulatot én irányítom. Ebben a cikkben elhoztam nektek azt a 4 sminket, amik az eddigi tapasztalataim alapján a legkedveltebbek.

Három barátnőmet hívtam el modellkedni, hogy lássátok mennyit számít a karakter.

Hangsúlyos, fekete szemek

Kezdjük is rögtön a kedvencemmel, ami egy teljesen matt fekete, enyhén macskás satír, pici műszempillával. Vörös hajú, fehér bőrű, szeplős lányokon csodálatosan mutat, egyszerre szexi és elegáns. Fontosnak tartom, hogy ilyen erős szemsminkhez natúr szájfestést párosítsak, és pirosító helyett is bronzosítót használok, egy kis highlighterrel megfűszerezve. A következő képen látni fogjátok, hogy a fekete satír mellett csak úgy ragyog Dóri szemszíne és világos, porcelán bőrét is kiemeli. Mindenkinek ajánlom ezt a sminket, egyedül a mélyen ülő szemű lányoknak nem jó választás.

Lépésről-lépésre

Lássuk hogyan készült ez a bevállalós smink:

1. Hidratálás után azonnal a szemekkel kezdtem, így elkerültem, hogy a lehulló fekete szemhéjpúder tönkretegye az alapozásomat. Mivel menyasszonyi sminkről van szó, nagyon fontos a tartósság. Felvittem egy natúr színű bázist az egész szemhéjra, majd nekiálltam a formának egy fekete gél állagú tussal. Először kifestettem vele alul a vízvonalat és a pillák tövét, majd ezt az ívet követve meghúztam a tusvonal szárny részét. Felül is meghúztam a tusvonalat, majd elkezdtem elmaszatolni egy kúp alakú ecsettel. Úgy képzeljétek el, mintha egy kis háromszöget rajzolnátok a szemhéj külső sarkába.

2. Miután elsatíroztam a tust, mehet rá a fekete szemhéjpúder. Ezt már egy laza szövésű, satírozó ecsettel viszem fel, mindig a pillák tövétől, a külső sarokból indulok, és csak akkor merészkedek feljebb, amikor a nagyja lekopott az ecsetről. Fontos, hogy a szemhéj belső részére ne kerüljön fekete, szigorúan tartsuk a “V” formát a külső sarokban. Fontos a fekete szemhéjpúder minősége, nem szép, amikor kékre vagy zöldre fakul satírozás közben. Én ezt használtam: Make Up For Ever – Artist shadow – Black

3. A mélyítő ív felett el szeretném puhítani a fekete színt, hogy minél szebb legyen az átmenet. Ehhez egy szintén matt, világos barna púdert használok (lehet a bronzosító púder is).

4. Jó sok szempillaspirált használtam, majd a külső sarokba ragasztottam pár tincses pillát. Fontos, hogy ne legyenek sokkal hosszabbak a tincsek, mint a saját pilláid, mert akkor furcsa “lépcső” alakul ki a méretkülönbség miatt. Ennek a lépésnek inkább a sűrítés a célja.

5. Elkészült a szem, jöhet egy kis alapozó és korrektor a szem alá. Mindenképp töröljétek ki előbb a lehullott port, különben csúnya szürkés árnyalatot kap az alapozó. Fixáló púdert viszek fel az egész arcra, majd bronzosító púdert, arcformának megfelelően. Nem bírtam ki, muszáj volt egy arany csillámos highligtert is felvinnem az arccsontra, nézzétek milyen gyönyörű a matt fekete mellet.

6. Dórinak gyönyörű vörös haja van és fakóbb, természetes formájú szemöldöke. Ilyen esetben én színezett szemöldök spirált szeretek használni, amivel elég csak átfésülni a szálakat. Természetes vörös hajhoz mindig ezt használom: MAC – Pro Longwear Waterproof Brow Set – Toasted blonde

7. Végül egy enyhén barnás, nude kontúr ceruzával megrajzoltam az ajkak ívét, rámentem egy világosabb, tartós, folyékony rúzzsal és száradás után átlátszó szájfénnyel fejeztem be.

A hideg színek kedvelőinek

Ennek a sminknek története van. Képzeljétek el, én egyszerűen ki nem állhatom a lila színt. Szabályosan vert a víz eleinte, amikor lila sminket kértek tőlem a vendégeim, éreztem hogy ki kell találnom valamit, mert a menyasszonyoknak nagy kedvence ez a szín. Kitapasztaltam, hogy a padlizsánosabb és fuksziásabb árnyalatok sokkal több nőnek állnak jól és nekem is sokkal jobban tetszenek, így született ez a smink. Tulajdonképpen lila nincs is benne, csak a fukszia és a fekete szemhéjpúder keveredése adja a középső tónust. Pirosító helyett ebben az esetben is inkább árnyékolóhoz vagy bronzosítóhoz nyúlok, túl soknak érezném már a színes szemek és ajkak mellé. Barna szemű, kreol bőrű lányokon fantasztikusan szépen mutat, távol ülő szemű lányoknak viszont a forma nem ideális.

Lépésről lépésre

1. Ezúttal is a szemmel kezdek, mert előkerül majd a kedvenc matt, fekete szemhéjpúderem. Először felviszek egy ezüstös fényű szemhéjpúdert a mozgó szemhéj belső felére és a belső szemzugba. A második rész ismerős lesz, a géles tussal kifestem a vízvonalat és a pillatövet, majd meghúzom a tusvonal külső részét. Itt is el fogom picit satíozni – még mielőtt megszárad – viszont sokkal szűkebben, és figyelek rá, hogy a tusval vége vékony, hegyes maradjon.

2. Következik a fukszia szín, amit akár több szemhéjpúderből vagy pirosítóból is lehet keverni. A lényeg az, hogy matt textúra legyen. Elkezdem felvinni egy kisebb fejű, lapos ecsettel a tusvonal fölé, követve annak az ívét. Apró mozdulatokkal összedolgozom az ezüstös résszel, majd elsatírozom a szélét egy laza szövésű ecsettel. Az alsó szemhéjra is rakok belőle a lapos ecset gerincével, hogy elpuhítsam a fekete vonalat.

3. Ezután kezdődik a türelem játék. A fekete szemhéjpúdert mindig a kisfejű ecsettel adagolom, igyekszem a tusvonal fölött közvetlenül elhelyezni, majd a satírozó ecsettel rásatírozok egy kis fuksziát. Addig váltogatom az ecseteket és a színeket, amíg tökéletes nem lesz az átmenet.

4. Ismét nem sajnáltam a szempillaspirált (természetesen vízálló változatot használok, hogy a menyasszony annyit pityereghessen örömében, amennyi jólesik). Tincses pillát minden sminkhez szeretek ragasztani, de Timinek gyönyörű hosszú pillái vannak, nem éreztem szükségét.

5. Amíg száradt a szempillaspirál rátértem az alapozásra. A szemkörnyékre felvittem a korrektort, óvatosan, nehogy tönkretegyem a satírozásomat. Púdereztem, majd árnyékoló púdert használtam a járomcsonton, a homlok tetején és az állcsúcson. Mivel a szemhéjon ezüstös fényt használtam, ezért a highlightert is ehhez párosítottam. Örök kedvencem: Anastasia Beverly Hills – Glow Kit – Ultimate Glow

6. Timi hófehér fogait látva bátran használtam hideg, kissé lilás árnyalatú kontúr ceruzát és rúzst. Ez a párosítás pár éve akkorát robbant instagramon, hogy hetekig nem lehetett kapni az üzletekben. Nagyon fehér bőrhöz nem ajánlom, de be kell látnunk, ez nem üres hype volt, tényleg csodálatos az összhatás.

Amit én használtam: MAC – Lip pencil – Soar + Lipstick – Mehr.

Különleges, kerek szemek

Ezt a formát azoknak ajánlom, akik kerekíteni szeretnék a szemformájukat, vagy esetleg színt szeretnének csempészni a sminkbe. A fehér selyempor helyére bármit használhatunk, csináltam már hasonlót királykékkel turbózva és óarannyal is. A szemhéj két szélén használt szürke/szürkésbarna szín szépen lelágyítja a bevállalósabb árnyalatokat is, amik valójában csukott szemmel érvényesülnek igazán. Azoknak is jó választás lehet, akik domináns rúzs színt álmodtak meg, ebben az esetben érdemes a szemhéjon natúr színeknél maradni.

Lépésről-lépésre

1. Ebben az esetben nem szükséges utólag alapozni, de én megszokásból mindig így teszek. Először fehér bázist használtm az egész szemhéjon, majd elkezdtem felvinni a szürkésbarna szemhéjpúdert az alsó pillasor tövébe és a felső szemhéj külső- illetve belső részére. A technika változatlan, lapos ecsettel felviszem a színt, majd satírozó ecsettel elpuhítom felfelé. Nem baj ha egyelőre élesen elválik a szemhéj belső részétől a szín, a selyempor megoldja majd az átmenetet.

2. Térjünk is át a fehér selyemporra. A tartósság miatt én a por előtt belemártottam az ecsetem egy fixáló folyadékba, így bomba biztos lesz és nem is hullik szerteszét. A szemhéj belső részére viszem fel, majd finoman rámegyek a barna satír szélére. Ezt még lehetne fokozni csillámporral, de Laura nem az a csillámporos lány.

3. Húzok egy nagyon vékony fekete tusvonalat a pillák tövébe, szárny részre most nincsen szükség, elég ha az utolsó szempilláig tart a vonal. Ezután jöhet a spirál és ízlés szerint műszempilla. Ha a szemek kerekítése a lényeg, akkor figyeljetek a műszepilla formájára, inkább középen legyenek hosszabbak a szálak, mint a külső részen.

4. Eljött a pirosító ideje. Mindenképpen úgy választok rúzst és pirosítót, hogy passzoljanak egymáshoz és ideális esetben a menyasszonyi csokor színéhez. Laurának gyönyörű magas járomcsontja van, erre viszem fel a rózsás pirosítót. Highlightert rajta nem használok, hiszen azzal még magasabbra emelném az arccsontot, de ha választanom kellene, akkor a szemhéjon ragyogó selyemport vinném fel finoman.

5. A rúzs színt két folyékony, tartós rúzsból kevertem, egy élénk rózsaszínből és egy egészen szürkés barnából. Nagyon szeretem keverni a színeket, és a liquid textúra tökéletesen alkalmas erre. A tartós rúzsok átka az, hogy nagyon gyorsan kiszárítják az ajkakat és kicserepesednek. A legtöbb márka ezért kétoldalú változatokat gyárt, melyeknek a másik oldalán áttetsző szájfény található. A szájfény visszapuhítja az ajkakat és optikailag dúsítja is őket.

Amit én használtam: Make Up For Ever – Aqua Rouge – 15 pink + 1 nude beige

Megunhatatlan tusvonal

Egyre több menyasszony kér “csak egy tusvonalat”. Teljesen megértem őket, nekem is nagy kedvencem. Klasszikus, minden szemformával csodákat művel, rengeteg nagyon tartós változatot lehet kapni, mi kell még? Én árnyékoltam picit a szemhéjam, de lehetne teljesen natúr is, kombinálható piros rúzzsal, lehet rá hosszú, látványos műszempillát ragasztani, a lehetőségek száma végtelen.

A jó hírem az, hogy ez a smink egy korábbi cikkem témája volt, melyhez videó is készült. Ebben minden lépést láthattok és az ecseteket is egyenként megmutatom.

Remélem tetszett nektek a cikk, kíváncsi lennék a véleményetekre. Ti melyiket választanátok?
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást