Haj / Stílus

10+1 slágerfrizura idén nyárra – Te is el tudod készíteni magadnak!

10+1 slágerfrizura idén nyárra – Te is el tudod készíteni magadnak!

Könnyen elkészíthető, látványos, mégis gyors frizurákat szeretnél elkészíteni magadnak, amik ráadásul megfelelnek az aktuális trendeknek is? Ne keress tovább, ezek a hajköltemények nem csak gyorsan elkészülnek, hanem igazán látványosak és egyszerűek is. Tegyél velük egy próbát idén nyáron!

Szürkés színek fonattal

Az elmúlt időszakban kifejezetten trendinek számítottak azok a hajszínek, amiknek van egy enyhén szürkés, őszes beütése. Nos, ez az árnyalat maradéktalanul eleget tesz ennek a kikötésnek.

Különösen jól áll ez a tónus a hideg alapszínekkel rendelkezőknek, a tél típusoknak, nekik feltétlenül érdemes tenni vele egy próbát.

De, ha a színt nem is, a lazán fonott frizurát azért bátran bevetheted: ha így készíted el a frizurádat, nem csak oldalra foghatod a fonatot, hanem el is rejtheted, mintha egy elegáns kontyot készítettél volna.

Sőt, ahogy a képen látod, nem muszáj fonnod, egymásba is sodorhatod a tincseket.

 

Klasszikus halszálkafonással

Ez a frizura remek választás az olyan alkalmakra, mint amilyen az esküvő is.

Egyszerre könnyed, bájosan kislányos és elegáns, miközben kényelmes viseletnek bizonyul.

Elkészítésekor két vastagabb tincset kell leválasztanod a frizurádból, amit aztán halszálkafonás technikával kell befonnod. Mivel a tincseket a készítésükkor előre tudod fogni, akkor is betanulhatod ezt a fonási technikát, ha idáig nem voltál otthon benne.

Ha megvan mindkét oldalon a fonat, akkor egyszerűen fogd össze a két tincset egy szalaggal, és már el is készültél.

 

Dúsítás laza fonatokkal

Ez a frizura kifejezetten jól mutat ombre hajfestés mellett, de természetesen akkor is érdemes kipróbálnod, ha csak egyszerűen hosszú tincsekkel áldott meg a sors.

Nagy előnye, hogy sokat lehet a dússágon csalni a segítségével, hiszen a tincseket a fonat elkészítése után meg kell lazítani – így a fonat automatikusan terebélyesebbnek, dúsabbnak hat.

Bár úgy tűnik, a fejtetőről induló, kisebb fonat elkészítése bonyolult, valójában semmi köze a kalászfonáshoz: a tincsek leválasztása és néhány átfordítás után teljesen hétköznapi módon fonták egymásba a szálakat.

 

Magasra fogott konty

Valójában semelyik évszakban nem tudsz melléfogni egy magasan összefogott konttyal, de nyáron borítékolhatod, hogy tökéletes választás lesz.

Részben azért, mert nem melegíti a nyakadat, és akkor is imádni fogod, ha sehogy sem áll aznap a frizurád.

Egy konty elrejti a hibákat, miközben magasabbnak mutat, ráadásul igazán egyedi eredményre számíthatsz, ha a hajvégeid eltérő színűek.

Ami biztos: egy magasan összefogott konty göndör és egyenes haj, rövidebb és hosszabb fazon esetében is jó választás, ráadásul akkor szintén tökéletes lesz, ha nem teljesen szabályos. Sőt!

 

Két oldalsó fonat

Ez a frizura némileg bonyolultabb, mint a korábbiak, de akkor sem kell lemondanod róla, ha nincs túl jó kézügyességed a fonatokat illetően.

Miután a szokásos módon megszárítottad a frizurádat, válaszd el oldalt – arra az oldalra, amelyikre több szálat fésültél át, válassz le két tincset: az egyiket a választéktól, a másikat kicsit lentebbről kezdd el befonni!

Ez az egyszerűsített változat, de a végeredmény szinte teljesen ugyanígy fog kinézni, és láthatod, hogy a legkevésbé sem bonyolult a kivitelezése.

Persze, megpróbálkozhatsz leutánozni az eredeti frizurát, főleg, ha segítséged is akad a hátsó fonatnál!

 

Csavart tincsek alkalomra

Ez a frizura az igazi kétbalkezeseknek ugyancsak sikerülni fog, szóval akkor is érdemes tenned vele egy próbát, ha a legkisebb mértékben sem csörgedezik fodrász vér az ereidben.

Nagyon jól illik göndör, egyenes, de félhosszú és hosszú frizurához is, úgyhogy gyakorlatilag bárki kipróbálhatja.

Az elkészítése során válassz le elől két tincset a frizurádból, majd kezdd el őket csavarni.

Először az egyik tincset tűzd le hátul a fejtetődön, végül haladj a másikkal is ellentétes irányban, és kicsit átfedve az előző tincset, az is rögzítsd.

Ezzel lényegében el is készültél, de ha van kedved, némi hajdísszel feldobhatod a frizurádat.

 

Egymásba rakott fonatok

Ez a laza lófarok tökéletes választás egy strandolós napra, egy barátnős kiruccanásra, vagy akár nyaralásra, egyszerűen nem tudsz melléfogni vele. Kicsit keszekusza a kivitelezése, de pontosan az is a lényege, hogy nem lehet kétszer pontosan ugyanúgy elkészíteni.

A legegyszerűbb, ha leválasztasz egy vastagabb tincset a fejtetődön, két részre osztod, majd lazán összetekered. Ezután a hátramaradó szálakból négyes fonással készítesz egy lófarkat, miközben a fentről indított tincset is hozzáfogod a szálakhoz.

Ha ez túl bonyolult, a lófarkat hagyományos hármas fogással is elkészítheted. Ügyelj rá, hogy a hajgumit néhány kósza tinccsel elrejtsd!

 

Kalászfonás konttyal

Ehhez a frizurához kell némi kézügyesség, de tényleg nem sok, és az eredmény mégis hihetetlenül látványos lesz.

A frufrudtól indulva kell befonnod kalászfonással a hajadat, de sokat segít a kivitelezésben, hogy csupán a fejtetődig kell haladnod.

Alig pár átfordításra lesz szükséged, és nem is kell szorosra fognod, szóval egyáltalán nem számít, ha nem teljesen tökéletes. Miután elérted a fejtetődet, fogd össze a fonatot a többi tinccsel, és készíts egy méretes kontyot.

Utólagosan nyugodtan letűzheted pár helyen, hogy biztosabban tartson. Már el is készültél!

 

Alkalmi frizura egyszerűen

Ez egy olyan frizura, ami hihetetlen látványos, könnyen alkalmivá válhat, ám csak a beszárítás terén követel némi hozzáértést.

Hajmosás után szárítsd egyenesre a hajadat, próbálj arra törekedni, hogy a hajtöveket megemeld.

Ezután hajsütővassal készíts laza loknikat, és lehetőség szerint használj hajlakkot, hogy kellőképpen rögzítsd a frizurádat. Ezt követően azon az oldalon, ahova a kisebb választék került, tűzz egy csatot – érdemes mindig az alkalomhoz és a ruhádhoz igazítanod a stílusát és a színét.

Ezzel tulajdonképpen el is készült a csodálatos és ízléses frizurád.

 

Lófarok kendővel

Messze nem utolsó sorban, de ismét itt van egy olyan egyszerű lehetőség, amit bárki le tud utánozni, aki szeretne.

Bár a hagyományos lófarokkal sincsen semmi gond, különösen nem nyáron, még ezt az egyszerű frizurát is feldobhatod egy kendő segítségével. Egyszerűen kösd át a hajadat vele, és kész is vagy!

Ha nem szeretnéd túlságosan lazára fogni a szálakat, vagy nem akarod, hogy kicsússzanak, akkor először használj hajgumit, és csak azután kösd át a kendővel a frizurádat.

Ránézésre ez a megoldás kicsit hippis, ami természetesen nem gond, de ennek fényében ügyelj rá, hogy az öltözéked és az alkalom is passzoljon a frizurádhoz.

 

+1: Kendős konty

A frizurakölteményeket egy kendős frizurával zárjuk, arra az esetre, ha az előbbi megoldás túlságosan hétköznapi és egyszerű lenne számodra.

Ekkor jó ötlet lehet, ha teszel egy próbát ezzel a különleges konttyal.

Nagyon sokoldalúan kivitelezheted és leutánozhatod, talán akkor van a legkönnyebb dolgod, ha a kendőt először belefonod hármas fonással a frizurádba. Hozzáfoghatod egy tincshez, de önálló tincsként is tekinthetsz rá.

Ezután a fonatból készíts a fejtetődön egy kontyot, és már el is készült az igazán nyári, valóban tengerpartra szabott frizurád!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást