Skorpió jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Skorpió jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Skorpió jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is.

De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: számára a családi egység létfontosságú

A Skorpiók határozottságától sokan tartanak, akik azonban a védelmüket élvezik, azok mindenkinél elégedettebbek lehetnek. Azért is olyan rettegett ez a jegy, mert a Skorpiók tényleg képesek vérre menni saját akaratuk érvényesítése érdekében – különösen, ha ezzel óvják, védik szeretteiket.

Számukra a családi egység létfontosságú, mondhatni szent dolog, ami egyben nagyon vonzóvá és kívánatos partnerré teszi őket.

Egy Skorpió férfi mindent megtesz a szerelméért és a gyermekeiért egyaránt, cserébe viszont elvárja a csodálatot és az elismerést.

Magaslat: kiváló szerető

A legtöbb Skorpió férfi számára alapvető a szenvedélyes, mindent elsöprő együttlét, ezért a szeretkezés meghatározó része a Skorpiók kapcsolatainak. Szeretnek a legjobbak lenni (ebben is), ezért mindent megtesznek azért, hogy a partnerük legalább olyan elégedett legyen a hálószobai élettel, mint ők maguk. Ehhez azonban nem a gyengédséget, vagy éppen a romantikát veti be, hanem a mindent elsöprő és ellentmondást nem tűrő szenvedélyt.

Egy szó, mint száz, a Skorpiókkal ápolt kapcsolatok egyik legjelentősebb magaslata kétségtelenül a szeretkezés.

Magaslat: a végletekig kitart

Ha valamiért fel lehet nézni egy Skorpió férfira, az alighanem a kitartás. Nem ismernek lehetetlen, akár hódításról, akár munkáról, fizikai teljesítményről van szó. Előbb betegszenek bele a feladatba, minthogy a vereséget elismerjék, vagy akárcsak részben feladnák félúton. Ez a végletek esetén persze hátrányt is hordozhat magában, de mégis a magaslatok közé került, hiszen egyúttal nagyon inspiráló ilyen partner mellett tölteni a mindennapokat. 

Nehézség: bosszúálló típus

A Skorpiók méltán híresek bosszúálló személyiségükről, bizony nem áll tőlük távol, hogy revansot vegyenek, ha sérelem érte őket.

Erre még évek múltán is képesek: egyrészt bíznak a karma erejében, másrészt képesek addig várakozni, amíg megfelelő idő nem adódik a bosszúra, és akkor bizony nem tétováznak.

Ez párkapcsolaton belül is problémás lehet, mert nem igazán bírják elviselni, ha nem az övék az utolsó szó, és azt is nehezen tűrik, ha sértést kell elszenvedniük. 

Nehézség: uralkodó típus

Ami nagyon vonzó a Skorpió férfiakban, az egyszerre számos nehézséget is rejt magában. Rengeteg nő számára egyenesen ellenállhatatlan az a magabiztosság és elsöprő szenvedély, amivel a Skorpiók berobbannak az életünkbe, azonban párkapcsolatban, főleg hosszútávon már nem mindig ilyen szívderítő ez a mentalitás. A Skorpiók ugyanis elvárják, hogy otthon mindig ők legyenek a döntéshozók, az irányítók és nem igazán tűrnek ellenvetést – ez sajnos megnehezíti a gördülékeny kommunikációt és a kompromisszumok meghozatalát. 

Nehézség: robbanékony természet

A Skorpió férfiak nagyon intenzíven élik meg az érzelmeiket, legyen szó szenvedélyről, örömről, vagy éppen szomorúságról, haragról. Nagyon nehezen vonatkoztatnak el attól, amit éreznek, nehezen választják külön a gondolataikat az érzelmeiktől. Emiatt aztán óhatatlan, hogy kifejezetten robbanékonyak legyenek, és az egészen apró dolgokra is ugorjanak.

Számukra elég egy rossz szó, amit nem is úgy értettél, vagy egy pillantás, amivel lehet, hogy teljesen mást kívántál közölni: ők máris fennakadnak rajta.

Főleg rosszabb napjaikon hajlamosak rá, hogy búskomoran lássák a világot, és akkor bizony jobb távolságot tartani tőlük, különben állandósulnak a nézeteltéréseitek.

Képek forrása: luckybusiness/Depositphotos.comIgorVetushko/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást