19 évesen cukrászdát nyitott és sikeres lett

19 évesen cukrászdát nyitott és sikeres lett

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 19 évesen cukrászdát nyitott és sikeres lett

Fiatalon belevágni egy saját vállalkozásba komoly lépés. Suri Dominika számára mindig is fontos volt, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret, ezért nem is volt kérdés, hogy a cukrászat felé veszi az irányt. 19 évesen belevágott, mára pedig már saját cukrászműhelye van, ahol minden héten meseszép egyedi tortákat és süteményeket készít.

Honnan ered a sütés iránti szereteted?

Mindig is szerettem a konyhában tenni-venni. Ezt láttam a családomnál is, nagyon háziasak nálunk a hölgyek. Valószínűleg innen is hozom ezt a lelkesedést. Mikor elköltöztem otthonról, hamar rájöttem, hogy maga a sütés az a konyhai tevékenység, ami egy fárasztó nap után is könnyen kikapcsol.

Már 19 évesen saját cukrászdát nyitottál. Hogyan építetted fel ilyen fiatalon a saját vállalkozásodat?

Amikor megnyitottam, nagyon kezdetleges volt minden. Mondanom sem kell, hogy nem nagy tőkével indultam ilyen fiatalon, tehát sok dolgot például hitelre, törlesztőrészletre vettem, és az első években a bevételt is folyamatosan a fejlődésre fordítottam.

Milyen út vezetett odáig, hogy ma már egy nagyobb, saját cukrászműhelyben készíted a csodálatos süteményeidet?

Nem mindig volt könnyű, rengeteg lemondással járt és jár is a mai napig, de nyilván nem csinálnám, ha nem élvezném ennyire. Nagyon hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és ezért megéri áldozatokat hozni.

Hogyan élted meg a koronavírus-járvány alatti időszakot?

Először tele voltam félelemmel, mert egy nagyon bizonytalan, eddig nem tapasztalt időszak állt előttünk. Volt egy nagy üzletünk, amit akkor még a barátnőmmel csináltunk, de ezt be is zártuk a vírus megérkezésekor, és bár akkor ez egy fájdalmas döntésnek hatott, azt éreztem, hogy nem adhatom fel ennyi év munkáját. Ekkor jött nálam a váltás, hogy műhelyként folytassam, amit egy percig sem bánok, mert nagyon élvezem, hogy most már ugyan csak rendelésre dolgozom, viszont így nagyobb fókuszt kap az, ami miatt ezt a szakmát választottam, az alkotás maga.

Milyen egy átlagos napod a cukrászműhelyben?

A hetet két részre tudnám bontani. A hét eleje általában nyugodtabb, ekkor tudom elintézni a nagykereket, alapanyag rendelést, árubeszerzést, a rendelések felvételét, menedzselését, a hét megtervezését. A hétvége közeledtével sokkal aktívabb vagyok magában a tortagyártásban, mivel ekkor van a legtöbb rendelés, most nyáron az esküvők is, így akkor kora reggeltől késő estig a konyhában pörgök, illetve hétvégén még kiszállítni is szoktam, így azok sokkal sűrűbb napok.

VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»