Fiatalon belevágni egy saját vállalkozásba komoly lépés. Suri Dominika számára mindig is fontos volt, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret, ezért nem is volt kérdés, hogy a cukrászat felé veszi az irányt. 19 évesen belevágott, mára pedig már saját cukrászműhelye van, ahol minden héten meseszép egyedi tortákat és süteményeket készít.
Honnan ered a sütés iránti szereteted?
Mindig is szerettem a konyhában tenni-venni. Ezt láttam a családomnál is, nagyon háziasak nálunk a hölgyek. Valószínűleg innen is hozom ezt a lelkesedést. Mikor elköltöztem otthonról, hamar rájöttem, hogy maga a sütés az a konyhai tevékenység, ami egy fárasztó nap után is könnyen kikapcsol.
Már 19 évesen saját cukrászdát nyitottál. Hogyan építetted fel ilyen fiatalon a saját vállalkozásodat?
Amikor megnyitottam, nagyon kezdetleges volt minden. Mondanom sem kell, hogy nem nagy tőkével indultam ilyen fiatalon, tehát sok dolgot például hitelre, törlesztőrészletre vettem, és az első években a bevételt is folyamatosan a fejlődésre fordítottam.
Milyen út vezetett odáig, hogy ma már egy nagyobb, saját cukrászműhelyben készíted a csodálatos süteményeidet?
Nem mindig volt könnyű, rengeteg lemondással járt és jár is a mai napig, de nyilván nem csinálnám, ha nem élvezném ennyire. Nagyon hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és ezért megéri áldozatokat hozni.
Hogyan élted meg a koronavírus-járvány alatti időszakot?
Először tele voltam félelemmel, mert egy nagyon bizonytalan, eddig nem tapasztalt időszak állt előttünk. Volt egy nagy üzletünk, amit akkor még a barátnőmmel csináltunk, de ezt be is zártuk a vírus megérkezésekor, és bár akkor ez egy fájdalmas döntésnek hatott, azt éreztem, hogy nem adhatom fel ennyi év munkáját. Ekkor jött nálam a váltás, hogy műhelyként folytassam, amit egy percig sem bánok, mert nagyon élvezem, hogy most már ugyan csak rendelésre dolgozom, viszont így nagyobb fókuszt kap az, ami miatt ezt a szakmát választottam, az alkotás maga.
Milyen egy átlagos napod a cukrászműhelyben?
A hetet két részre tudnám bontani. A hét eleje általában nyugodtabb, ekkor tudom elintézni a nagykereket, alapanyag rendelést, árubeszerzést, a rendelések felvételét, menedzselését, a hét megtervezését. A hétvége közeledtével sokkal aktívabb vagyok magában a tortagyártásban, mivel ekkor van a legtöbb rendelés, most nyáron az esküvők is, így akkor kora reggeltől késő estig a konyhában pörgök, illetve hétvégén még kiszállítni is szoktam, így azok sokkal sűrűbb napok.