A sikeres párkapcsolat 6 titka

A sikeres párkapcsolat 6 titka

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A sikeres párkapcsolat 6 titka

Sokan elgondolkozunk arról, hogy vajon megfelel-e számunkra az a párkapcsolat, amelyben élünk, vagy esetleg jobb lenne-e tovább lépni és új vizekre evezni. A következő tippjeink segítségével könnyebb lesz meghozni a döntést, sőt a jelenlegi kapcsolatodat is boldogabbá teheted.

Örüljünk annak, amink van

Néha csak túl sokat akarunk, pedig valójában mindenünk megvan egy kapcsolatban. Először is érdemes megnézni, hogy tényleg hiányzik-e valami, vagy csak mi vágyunk-e valami többre. Lehet, hogy egy boldog kapcsolatban élünk, csak nem értékeljük annyira a már természetesnek vett, megszokott hétköznapi dolgokat.
Ha kételkedünk a boldogságban, vagy, hogy éppen jó ember mellett vagyunk-e, akkor vegyünk elő egy papírt és írjunk egy listát mindarról, amit a párunk megtesz értünk. Soroljuk fel a legkisebb dolgokat is, ne vegyünk semmit sem természetesnek. Ha összegyűlnek a kis apró dolgok, lehet, hogy utána teljesen máshogy nézünk majd a párunkra.

Azok a bizonyos problémák, amelyek minden kapcsolatban felmerülnek

Minden kapcsolatban vannak kisebb vagy nagyobb hullámvölgyek. Mit tudunk tenni? Üljünk le és beszéljük meg a problémákat. Ha már súlyos a helyzet, akkor először is bontsuk le a falakat és legyünk kedvesek egymáshoz.
Nem kell mindig erőltetni a beszélgetést, tudjunk időzíteni, és igyekezzünk megtanulni azt is, hogy mikor jön el az a pont, amikor érdemes egy kicsit magára hagynunk a másikat. A lényeg, hogy ne vádoljunk, hanem szeretettel beszéljük meg a problémáinkat.

Legyünk együtt

Fontos, hogy sok időt töltsünk együtt és legyenek újabb közös élményeink és emlékeink.
A párunk legyen a legjobb barátunk is, így mindig könnyebb megbeszélni az aktuális dolgokat és az esetenként felmerülő problémákat.

Önmegvalósítás

Attól, hogy benne vagyunk egy párkapcsolatban, még magunkra is figyelnünk kell. Ne adjuk fel a hobbinkat és a kedvenc tevékenységeinket valaki más miatt, hiszen ezek azok a dolgok, amelyekből a legkönnyedebben feltöltekezhetünk.
A szakmai előrejutásunk, a hobbink megvalósítása, az új dolgok kipróbálása és az új emberek megismerése ne függjön a párunktól és mi se tegyük az ő számára tőlünk függővé ezeket a dolgokat.

Legyenek változatosak a hétköznapok

A legtöbb kapcsolat hibája a megszokottság, ez még főleg a fiatalabb korosztályt érinti. Ha nem hagyjuk, hogy a megszokás uralkodjon el a kapcsolatunkon, akkor nagyon sokáig megmaradhat az a kezdeti szikra, ami a kapcsolatunk elejét is jellemezte.
Vegyük figyelembe, hogy a kapcsolataink is változnak, ne ragaszkodjunk olyan dolgokhoz, amelyek már nem lehetségesek.

A boldogságunk nem a kézzel fogható dolgokban rejlik

Vannak tárgyak és vannak olyan dolgok, amelyeket soha nem kaphatunk meg, de nem is ezek alkotják a legfontosabb részét az életünknek.
Értékeljük azt, amink van és figyelünk azokra a dolgokra, amelyek hosszú távon jelentenek örömet az életünkben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást