Liu Shaoang olimpiai bajnok, Kisó és a Margaret Island zenekar is a beteg gyermekekért fut a hétvégén

Liu Shaoang olimpiai bajnok, Kisó és a Margaret Island zenekar is a beteg gyermekekért fut a hétvégén

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Liu Shaoang olimpiai bajnok, Kisó és a Margaret Island zenekar is a beteg gyermekekért fut a hétvégén

A Telekom Vivicittá Városvédő futását minden évben nagy érdeklődés övezi, a hosszas felkészülés után rajthoz álló futóknak tömegek szurkolnak a versenypálya mellett, vagy otthonról. Idén is lesz egy csapat, akik szurkolói a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról szorítanak a jó eredményekért.

Az Őrzők Alapítvány az előző évekhez hasonlóan idén is elindítja jótékony futócsapatát a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, április 14-15- én, hogy ezúton is segítse a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát és az ott kezelt daganatos gyermekeket.

A 28 éve működő Őrzők Alapítvány a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, legfontosabb célja a Klinika fejlesztése, illetve az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.

Az idei versenyen közel 140 futónagykövet indul az Alapítvány színeiben. A csapatban az Őrzők lelkes támogatói mellett gyógyult fiatal felnőttek, érintett gyermekek szülei, a Klinika munkatársai, a Magyar Nemzeti Bank Sportkörének csaknem 50 fős csapata és hazai sztárok is futnak: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportolói, a Margaret Island zenekar tagjai és Kiss Orsi Kisó váltóban versenyeznek a jó ügy érdekében.

„Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyre több embernek zenélhetünk, egyre többen követik a munkásságunkat, figyelnek ránk, de ez egy nagy felelősség is egyben. Fontos, hogy ne csak egy-egy ügy mellé álljunk oda, hanem a magatartásunkkal, kommunikációnkkal is próbáljunk példát mutatni.  Most az Őrzők Alapítvány munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet, akik személyesen ismerik, követik azokat a gyerekeket, családokat, akiken segítenek. Így biztosan tudjuk, hogy jó helyre kerül az adomány” – mondta a Margaret Island csapata.

Míg a zenészeknek minden bizonnyal egy kicsit komolyabb kihívás volt a felkészülés, a Vivicittán az Őrzőket támogatva profi sportolók is elindulnak, akik úgy érzik, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás mellett legalább ilyen fontos, hogy a kis betegek felépüléséhez is hozzájáruljanak valamivel: az alapítványért futnak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség sportolói, Liu Shaoang (Ádó) olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Bácskai Sára Luca olimpikon és Sziklási András olimpiai kerettag is.

A jótékonysági futók az eddigi években is nagyon nagy segítséget jelentettek a Gyermekklinikának, ahol azt remélik, a rendezvényen keresztül idén is sikerül könnyebbé és gyorsabbá tenni a beteg gyerekek felépülését.

„A Telekom Vivicittá Városvédő Futáson évek óta elindítjuk jótékony futócsapatunkat, akiknek nagyon hálásak vagyunk. Fő küldetésünk, hogy támogassuk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, a kezelés alatt álló gyermekeket és családjaikat, ebben pedig nagy szerepe van azoknak az adományoknak, amelyek a Jótétfutáson gyűlnek össze. A futóknak is köszönhetően egy olyan gyógyszerelőkészítő boxot adhatunk majd át a Klinikának, amely nagymértékben segíti a gyógyítást és a betegek gyógyulását” – mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

Ha úgy érzed, futni ugyan te most nem tudsz, de szeretnél valamivel hozzájárulni a sikerhez, akkor támogathatod az alapítvány munkáját vagy a futónagykövetek kampányán keresztül is segíthetsz. A verseny napján pedig nézz ki a Margitszigetre, és drukkolj a helyszínen a futóknak, vagy keresd fel az alapítvány sátrát, mert mindkét nap családi programokkal és kreatív gyermekfoglalkozásokkal várja a látogatókat, az érdeklődők pedig részletesen megismerhetik a tevékenységüket is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást