Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sertéskaraj rolád édesburgonyával

Nemcsak mutatós, de finom húsétel a sertés legjavából! Az ünnepélyes fogáshoz készítsünk sütőben sült édesburgonyát, hogy a hétköznapitól eltérő, változatos köretben legyen részünk!

Hozzávalók 4 személyre:

– 1,5 kg sertéskaraj, a külső hártyáktól megtisztítva
– 20 dkg feta sajt
– 20 dkg spenót
– 1 nagy apró kockákra vágott édes paprika (lehet vegyes sárga és piros színű)
– fél kiskanál szárított bazsalikom
– fél kiskanál szárított kakukkfű
– fél kiskanál szárított rozmaring
– olíva olaj
– só, bors

Elkészítése:

1. Terítsük ki a sertéskarajt úgy, hogy először hosszában elvágjuk (de nem végig) az egyharmadánál, majd a fennmaradó kétharmad részt még kettőbe. Ha szükséges kicsit kikloffolhatjuk.

2. Sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal dörzsöljük át a hús mindkét oldalát.

3. Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot kevés olajon, adjuk hozzá a paprikát és fetasajtot, majd keverjük el. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a sertéshúst és tekerjük fel szorosan.

4. Zsinórral kötözzük körbe a húst. 

5. Tegyük egy olajjal kikent hosszúkás sütőformába a tekercset, locsoljuk meg kevés olajjal majd tegyük 200 C-os sütőbe és süssük 1 órán át. 

6. Amikor megsült, hagyjuk pihenni kb. 20 percig, és csak utána kezdjük szeletelni.

7. Tálaljuk lerben sült édesburgonyával (30 perc alatt 200 C fokon tökéletesen megsül).

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást