Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sajtos csicsókafelfújt

A pürésített csicsókát liszttel, vajjal, sajttal és tojássárgájával összedolgozzuk, majd kis sütőformákban aranybarnára sütjük. Nemcsak mennyeien néz ki, de az íze is kiváló. Különleges köret, de önmagában is laktató és finom.

Hozzávalók:

20 dkg csicsóka
3 db tojás
1 dl tejszín
1 dl tej
3-4 dkg vaj
2 púpozott evőkanál liszt
10 dkg ementáli sajt
őrölt bors

Elkészítés:

A megpucolt csicsókát főzd meg sós vízben, majd villával pürésítsd, add hozzá a tejet és a tejszínt. Olvaszd fel a vajat, majd szórd bele a lisztet és pirítsd meg, majd add hozzá a csicsókát. Kevergesd, amíg forrni kezd, ekkor sózd, borsozd, és vedd le a tűzhelyről. Reszeld bele a sajtot és keverd hozzá a tojások sárgáját, a fehérjéket pedig verd kemény habbá, és óvatosan ezeket is forgasd a krémbe. Kis sütőformákban, 180 fokon süsd 20-25 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.