Saját karácsonyi szokások? Így vezesd be őket az életedbe néhány lépésben!

Saját karácsonyi szokások? Így vezesd be őket az életedbe néhány lépésben!

Címlap / Otthon / Saját karácsonyi szokások? Így vezesd be őket az életedbe néhány lépésben!

Az ünnepek nem csak a rohanásról, az ajándékok beszerzéséről, becsomagolásáról és a közös étkezésekről szólnak, jó ha arra is marad idő, hogy egy kicsit átszellemülj és megnyugodj. Minden családban élnek különböző hagyományok, amiket szép megtartani, de ezek mellett mindig izgalmas, ha új szokások is bekerülnek ebbe az ünnepi időszakba. Lássuk, hogyan érdemes bevezetni őket!

Hagyományos ételek

Akár a pároddal, barátokkal vagy nagyobb családi körben töltöd az ünnepeket, az étkezés mindig főszerepben lesz.

Ilyenkor szuper, ha a nagymama receptjeit fel tudod eleveníteni, sőt az együtt főzés alkalmával számos trükköt és praktikát is elleshetsz a rokonságtól, amit érdemes ilyenkor rögtön felírni, értékes infók lesznek később!

Ezek mellett viszont miért ne lehetne egy új szokás az is, hogy minden évben kipróbáltok valami új receptet?

Egy új sütemény, egy új köret vagy egy előétel mindig elfér még az asztalon, nem igaz?

Minden évben új dísz

A karácsonyfa feldíszítése mindig nagyon izgalmas feladat, biztosan te is emlékszel még a leggyönyörűbb fára a gyerekkorodból, az első évre, amikor a pároddal együtt díszítettétek a sajátotokat és a plafonig érő családi darabok is mélyen beégtek az emlékezetedbe.

Ha új szokást szeretnél bevezetni az ünnepekbe, akkor próbáld ki, hogy minden évben veszel egy új díszt a fára, ami arra az évre jellemző, ami a legjobban szimbolizálja azt, ami ebben az időszakban történt.

Ha új lakásba költöztetek, akkor lehet ez egy kis házikó, ha baba érkezett a családba, akkor egy azt szimbolizáló dísz és így tovább.

Évek múlva szuper érzés lesz végignézni a fán, amikor minden dísznek meglesz a saját története, ennél nem is lehet személyesebb és tökéletesebb a karácsonyfátok!

Idő a barátokra

Míg a hétköznapok és a hétvégén sok esetben inkább a barátokról szólnak, addig a karácsony fókuszában általában a család áll.

Ettől függetlenül, ha szeretnéd a barátaiddal is megosztani az ünnepi élményt, akkor kezdd el a hagyományt, hogy minden évben karácsony körül szervezel egy vacsit vagy egy brunchot, ahová őket hívod meg.

Nem kell sokat készülnöd, ha mindenki hoz valami nassolnivalót, így az asztal is megtelik és a finom falatok mellett biztosan nagyon jól elszórakoztok majd.

Tipp: Kedves szokás, ha néhány héttel korábban húzást szerveztek, amikor mindenki készülhet a másiknak egy kézzel készített ajándékkal vagy valami személyes aprósággal, így az ajándékok sem maradnak el!

Karácsonyi film maraton

Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nem lehet karácsony ünnepi filmmaraton nélkül sem.

Legyen az az új szokásotok, hogy a karácsonyi időszakban kiszemeltek egy kevésbé zsúfolt napot, amikor pizsamában maradtok egész nap, forró csokit, majd forralt bort isztok és kiválogatjátok a legjobb karácsonyi filmeket.

Ez a nap arról szól, hogy bekuckóztok és élvezitek, hogy nincs semmi dolgotok.

Neked melyik filmek kerülnének fel a listádra? Nekünk máris van egy-két szuper ötletünk!

Légy jelen!

A karácsonyi időszakban nehéz elveszni a sok teendő között, így van, hogy a januári első munkanapokon döbbensz rá, hogy valójában semmit nem tudtál pihenni az ünnepek alatt. Ez általában minden évben mindenkivel így van, de ezt most változni fog!

Tervezz előre, és ne csak a bevásárlást, a főzést és a rokonlátogatást, a naptáradba vésd be az Énidő programot is, amikor van egy órácskád arra, hogy leülj és végignézz a lakáson, hogy milyen csodálatos lett az idei karácsonyi dekoráció, az ünnepi asztal és a karácsonyfa.

Amikor van egy délután vagy egy éjszakába nyúló este a családdal társasozni, beszélgetni és egyszerűen csak jól érezni magad.

Szólunk, hogy ahogy a korábbi években, ez idén sem lesz egyszerű, sőt lehet, hogy egy kicsit többször kell majd gyakorolnod azt a szót, hogy „nem”, de hidd el, megéri!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást