Ruhafazonok, amikben sokkal vékonyabbnak tűnsz majd

Ruhafazonok, amikben sokkal vékonyabbnak tűnsz majd

Címlap / Stílus / Divat / Ruhafazonok, amikben sokkal vékonyabbnak tűnsz majd

Van rajtad pár pluszkiló? Nem lehet minden hibát maximálisan elrejteni az öltözködéssel, de azért akadnak olyan fazonok, amik segíthetnek elérni a hőn áhított tökéletes alakot.

Derékban húzott

Ha karcsú a derekad, akkor azért, ha pedig némileg vastagabb, akkor azért fog jól állni a derékhangsúlyos fazon. Mindenkinek formál az alakján az ilyen ruha, hiszen segít kialakítani a tökéletes homokóra vonalat. Ráadásul a legtöbb nőnek (az alma alkatúak kivételével) itt a legvékonyabb a teste, ezért érdemes ezt a területet kiemelni egy derékban húzott fazonnal, egy övvel, vagy akár egy idáig érő, hosszabbított fazonú nadrággal. A derékhangsúlyos egybe ruhák is tökéletesnek bizonyulnak, főleg, ha az alsó rész lazább, bővebb fazonú.

Mell alatt húzott

Akárcsak a derékban húzott fazon, úgy a mell alatti szűkítés is sokat lendíthet az alakodon. Az ilyen ruhák kiemelik a melleket és optikailag magasabbra helyezik a test középpontját, ezáltal karcsúsítanak. Pocakkal rendelkező nőknek tökéletes választás az olyan ruha, ami mell alatt feszes, lejjebb viszont laza, hiszen így maximálisan elrejthető minden zavaró hurkácska, csak a szép dekoltázs és a magasabbnak tűnő alkat marad. A túl nagy mellekkel bíró hölgyek azonban vigyázzanak ezzel a választással, számukra mindenképpen előnyösebb egy szolidabb kivágás.

A divatos ingruha

Ismételten divatosnak számít az ingruha, ami ha némi karcsúsított szabással is meg lett bolondítva, garantáltan segít letagadni néhány kilót. Ezek a ruhák a legtöbbször vékony, laza anyagból készültek, ám mégis aránylag merevek, nem tapadnak sehol rá a testre, ezáltal nem is tudják kiemelni az esetleges plusz kilókat.
Nagy előnyük emellett szellős anyaguk, hiszen így a forróságban is kiváló alternatívának bizonyulnak, amikor legszívesebben mindenki csak minimális mennyiségű ruhát hordana, de a ducibbak ezt kevésbé engedhetik meg maguknak.

Felül bő, alul feszes

Furcsának tűnhet, hogy éppen a problémás területre húzzunk feszülős fazonú ruhát, pedig nagyon is sokat segíthet ez a módszer a felesleg eltakarása során. Ha olyan felsőt veszünk fel, ami a teltebb területen (tehát a csípőn, hason és derékon) sötétebb árnyalatú, merev, feszes, a melleken és a karokon viszont bő, laza és figyelemfelkeltő, akkor sokat karcsúsíthatunk megjelenésünkön. Ilyenkor a pillantás automatikusan a feltűnő felsőtestre terelődik, hiszen az élénkebb színű, míg a problémás területek háttérbe szorulnak, köszönhetően a sötét színnek és a feszesebb fazonnak, ami ezáltal karcsúbbnak mutatja a test középső részét.

Bő ruhák

A bő ruhák mostanában nagyon divatosak, úgyhogy bárki találhat magának való fazont a széles választéknak köszönhetően. Ezeknél a ruháknál arra kell vigyázni, hogy ha túlzásba esünk, inkább súlyfelesleget adnak, s elveszik az „ápol és eltakar” funkciójuk. Egy bő ruhán is kell lennie valamilyen támpontnak a szem számára, legyen szó egy egészen minimális derékövről, ami megtöri az egyhangúságot, vagy egy húzott hímzésről, ami akár a mellek felett is összpontosíthatja a ráncolt anyagot, az a lényeg, hogy ne úgy nézzél ki, mint aki belebújt egy zsákba. Ez ugyanis nem csak egyhangúságot kölcsönöz a megjelenésednek, hanem még jobban kiemeli az esetleges súlyfeleslegedet.

Széles szoknyák

A szélesebb fazonnal bíró szoknyák segítenek karcsúsítani a derekat, tehát ha ez a problémás része a testednek, akkor mindenképpen érdemes élned a lehetőséggel.
Ennek ellenére vigyázni kell ezzel a megoldással, mert azoknak, akiknek széles a csípőjük és nagy a fenekük, egy túlméretezett rakott szoknya sokat ronthat a helyzetükön, főleg, ha túl rövid változat kerül a bevásárlókosárba. Ebben az esetben próbáljuk ki inkább a lazább, minél simább szabású A-vonalú szoknyákat. A szélesedő szoknyákból mindenképpen érdemes legalább térd fölé, vagy térdig érő darabokat választani, a rövidebbeket inkább a tökéletes alakú táncos lányoknak célszerű meghagyni.

Különböző anyagok ötvözete

Szerencsés a ruhákat úgy ötvözni, hogy azok különböző anyagokból tevődjenek össze. Egy feszülős pamut felsőhöz például tökéletes passzol egy lazább, kötött kardigán, vagy egy merevebb anyagból készített, jó szabású blézer. Az anyagokat nem csak a teljes öltözködésedben variálhatod, hanem akár egy ruhán belül is ötvözheted. Ebben az esetben arra kell figyelned, hogy az anyagrészek tökéletesen egybefolyjanak, mert így nem keltenek zavaró hatást, ám érdekességükből eredően mégis elterelik a figyelmet a zavaró területekről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást