Divat / Stílus

5 dolog, amit soha ne viselj a munkahelyeden – alapvető szabályok

5 dolog, amit soha ne viselj a munkahelyeden – alapvető szabályok

Ne viselj gyűrött, esetleg koszos ruhákat!

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor nem szívesen csinál nagymosást, vagy a háta közepére kívánja a vasalást. Annyi tiszta és gyűrődésmentes cuccod viszont mindig legyen, hogy a munkahelyedre fel tudj öltözni. Ez különösen akkor fontos, ha emberekkel dolgozol együtt, akiknél számít az első benyomás.

Ha egy olyan irodában dolgozol, ahol minden nap ugyanaz a három ember néz veled farkasszemet, kevésbé számít, ha kicsit gyűrött az inged, mintha ügyfélkapcsolati munkatárs lennél, és minden nap a céget képviselnéd. Ugyanez vonatkozik egyébként a cipődre is. Nem kell mindig hófehérnek lennie annak az edzőcipőnek, de az elvárható, hogy ne legyen se koszos, se szakadt.

 

Ne viselj túl szűk, vagy túl kihívó ruhadarabot

Na persze nem azért, hogy nehogy a férfiak elcsábuljanak, és ne a munkára figyeljenek – inkább csak azért, hogy biztosra menj. A munkád miatt becsülnek meg, és nem azért, mert kiteszed, amid van. Sajnos egy ilyen világban élünk, ebben kell navigálnunk, pedig ideális esetben bárki azt viselne, amit szeretne. Ugyanígy vonatkozik a férfiakra is egyébként, hogy a köldökig kigombolt ing nem túl profi, és teljesen más üzenetet hordoz, mint amit az ember a munkahelyén mutatni szeretne.

 

Figyelj arra, mi van a pólódra írva!

Ami egy baráti összejövetelen még belefér, az egy meetingen a főnökkel, vagy egy tárgyaláson nem biztos, hogy nagyon szerencsés. Ha eddig nem is figyeltél arra, hogy milyen feliratos pólókat hordasz, a munkahelyedre azért nézd át, melyik vállalható be, és melyiket érdemes inkább csak a lazább eseményekre tartogatni. Alapvetően (hacsak nincs dress code az irodában) a pólóviseléssel nincs probléma, de azért arra figyelj, hogy milyen minta van a ruhadarabon.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást