5 kötelező ruhadarab alacsony nőknek, ami nyújt és slankít

5 kötelező ruhadarab alacsony nőknek, ami nyújt  és slankít

Címlap / Stílus / Divat / 5 kötelező ruhadarab alacsony nőknek, ami nyújt és slankít

A szekrényedben vajon kizárólag a termetednek megfelelő öltözékek lógnak? Az alábbi ruhadarabok és kiegészítők minden alacsony lány számára előnyösek.

1. Kényelmes telitalpú cipő

A tűsarkú cipők megemelnek és ellenállhatatlan lábakat varázsolnak. Nő legyen a talpán, aki ellen tud állni egy tízcentis sarkú, elegáns szépségnek, azonban a stiletto nem arról híres, hogy túl kényelmes lenne.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Egy elegáns platform cipő viszont a legjobb barátunk lehet, hiszen nemcsak magasabbnak láttat, hanem még kényelmes is. Nem kell félni, hogy úgy mutat majd rajtad, mint egy ortopéd cipő, hiszen manapság már nagyon elegáns modellek közül válogathatsz.

2. Bőszárú nadrág, ami megnyújt

Ha már megvan a csinos telitalpú cipő, remekül illik hozzá egy sikkes, bőszárú nadrág. A széles szárak kontrasztot alkotnak a keskeny derékkal és még vékonyabbnak mutatják azt.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A magas sarok és egy bővebb szabású fazon szépen megnyújtja az alakot, ezáltal optikailag jóval magasabbnak tűnsz bennük. Egy élére vasalt nadrág, vagy egy olyan darab, amin elől végig függőleges varrás van, szintén „meghúz” felfelé, hiszen az egyenes vonal szépen vezeti a szemet. Vigyázz, hogy a szár ne legyen túl bő, mert azzal pont az ellenkező hatást érheted el.

3. A tökéletes hosszúságú blézer

Az alacsony lányok mindig gondban vannak, ha kabátot vagy blézert vásárolnak, mert sokszor – jobb híján – olyat választanak, ami csaknem a térdükig ér. Ez egyrészt túl hosszú nekik és régimódinak is hat rajtuk, másrészt rendkívül előnytelen lapos sarkú cipővel.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A legjobb választás az, ha a blézer alja pont a csípő alá ér, ezáltal lesz az összhatás arányos. Egy jól megválasztott blézerhez akár magassarkút, akár tornacipőt is vehetsz, mindkettő remekül passzol hozzá. Érdemes pár semleges színű, jó minőségű darabot beszerezni, hiszen ezeket évekig hordhatod.

4. V-nyakú blúz

Egy V-kivágás valójában nem más, mint egy fordított háromszög, ami a kisnövésű nők egyik legjobb barátja. Ez a forma ugyanis a kisebb felsőtestről eltereli a figyelmet és felhúzza a tekintetet a derekadról a válladhoz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy időtlen, klasszikus szabású blúz sokoldalú darab, hiszen akár egész évben hordható. Olyat válassz, ami színének és mintájának megfelelően jól variálható a legtöbb ruhadaraboddal. Akár céges megbeszélésre mész, akár a barátnőkkel koktélozol este munka után, egy sikkes V-nyakú blúz tökéletes választás, ami sosem hagy cserben.

5. Egy midiruha (ami nem maxi)

Az apró termet egyik előnye, hogy rövidebb ruhákat is hordhatsz anélkül, hogy túl kihívónak tűnnél, hiszen nem mutat annyit a combodból, mint a magas lányoknál. Sok alacsony lány azt hiszi, a maxiruha tabu számára – ez részben igaz is, de nemcsak a rövid ruha áll jól a pici termeten, hanem a hosszabb, úgynevezett midiruhák is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A midi ugyanis szabadon hagyja a lábszárat, ezáltal visszafogottabb hatást kelt, mint egy miniruha.

Csak arra kell figyelni, hogy a bokánál jóval feljebb érjen a szoknya vagy a ruha alja, ellenkező esetben előnytelen lesz a hossz. Ha túl hosszú a ruha, egy jó varrónő segíthet a problémán.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást