Brownie alaprecept
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. 230 gramm jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládét tördelj össze, és vízgőz fölött olvaszd fel, majd adj hozzá fél csésze vajat is – fontos, hogy ne margarint használj!
A keveréket hagyd egy kicsit hűlni, majd keverj bele 1 csésze cukrot, 3 nagy tojást, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3/4 csésze lisztet és egy teáskanál vaníliakivonatot.
Sütőpapírral bélelt tepsiben addig süsd a browniet, míg a széle elkezd elválni a tepsitől, de a közepébe szúrt fogpiszkáló még éppen kicsit ragacsosan jön ki. A forró sütemény hideg fagylalttal a legfinomabb.
És most lássuk a variációit!
A keveréket hagyd egy kicsit hűlni, majd keverj bele 1 csésze cukrot, 3 nagy tojást, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3/4 csésze lisztet és egy teáskanál vaníliakivonatot.
Sütőpapírral bélelt tepsiben addig süsd a browniet, míg a széle elkezd elválni a tepsitől, de a közepébe szúrt fogpiszkáló még éppen kicsit ragacsosan jön ki. A forró sütemény hideg fagylalttal a legfinomabb.
És most lássuk a variációit!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!