A romlott hús evése egy új trend, amit nem akarsz kipróbálni

A romlott hús evése egy új trend, amit nem akarsz kipróbálni

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A romlott hús evése egy új trend, amit nem akarsz kipróbálni

A nyers, erjesztett hús evése valószínűleg a paleo diétából nőtte ki magát, de egy elég veszélyes elhajlásról van szó. A cnet.com szerint egyre több beszámoló kering a neten az erjesztett hús fogyasztásáról. Ez, az új étkezési trend követői szerint nem csak közelebb viszi őket az ősi állapotokhoz, de szó szerint pszichedelikus élményt okozhat.

A nyers hústól ugyanis be lehet tépni, mintha valaki például marihuánát fogyasztott volna.

Ez persze talán nem hangzik rosszul, de aki látott már rothadó húst, az valószínűleg úgy érzi, ennél kicsit több kell ahhoz, hogy meghozzák az étvágyát. Pláne, ha hozzátesszük, hogy az euforikus állapot elérése ebben a formában nem is veszélytelen. De egyáltalán hogyan lehet betépni a hústól?

Mi egyáltalán az erjesztett hús?

Erjesztett hús evés
Olivia/istockphoto.com

Az erjesztett hús olyan nyers hús, amit azért hagynak elöl, hogy fermentálódjon. Ennek a folyamatnak a során az organizmusok kémiai változásokat hoznak létre az élelmiszerekben. Az ellenőrzött fermentáció egyébként nem ördögtől való gyakorlat, tartósításhoz, savanyúságok előállításához a világ számos pontján használják, otthoni körülmények között. Egy darab nyers hús esetében azonban elég nehéz baki nélkül elvégezni.

Noha az étrend követői osztanak meg az erjesztéshez lépésről lépésre útmutatókat a neten, még így is fennáll a botulizmus és más veszélyes, olykor halálos élelmiszerek által okozott betegségek kockázata. A CDC szerint 1950-től 2017-ig mintegy 350 botulizmus fordult elő Alaszkában az államban népszerű erjesztett ételek fogyasztása miatt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást