Romantikus Valentin-napi smink 6 lépésben

Romantikus Valentin-napi smink 6 lépésben

Címlap / Stílus / Arc / Romantikus Valentin-napi smink 6 lépésben

A Valentin napi smink hallatán talán sokaknak elsőre vadító, tűzpiros ajkak jutnak eszébe. Mégis, mielőtt feldobnád a csábítás egyik fő eszközének vélt színt, gondold újra a dolgot. Először is, szereti a párod a vörös rúzst? Ha nem vagy nem tudod, akkor inkább tartogasd más alkalomra. Ha igen, akkor sem árt számba venni néhány kérdést, például mi lesz a program? Vacsora? Sütizés? Borozás vagy koktélozás? Várható, hogy csókra kerül sor? Ha ezek valamelyikére igen a válasz, akkor szintén egy természetesebb, s ezáltal biztonságosabb szín mellett döntsünk, és inkább a szemet hangsúlyozzuk. A most következő smink ezeket a szempontokat figyelembe véve készült, így nyugodtan bevetheted a Valentin napi randin.

Alapozás

Semmiképp sem szeretnénk, ha párunk a gyönyörű smink helyett egy maszatolódó valamit látna egy idő után, így mindenképp használjunk egy primert.
Én ezúttal is az IsaDora Eye Shadow Fix mellett döntöttem.

Szemhéjfestés I.

Hogy egy kicsit megfűszerezzük a dolgokat, ne a szokásos módon egymás mellé vigyük fel a különböző színeket, hanem trükközzünk velük egy kicsit.
Egy semlegesebb árnyalatú, selyemfényű szemhéjpúdert a szemhéj külső és belső 1/3-ára vigyünk fel, szabadon hagyva a középső részt. Az én szememre az Urban Decay Toasted került.

Szemhéjfestés II.

A kihagyott felületre válasszunk egy romantikus rózsaszínt, mint például a L’Oreal Infallible Naughty Strawberry pigment, és dolgozzuk össze a szélekkel.
A két árnyalat kiválasztásánál ez esetben arra figyeljünk, hogy a külső ne legyen világosabb a rózsaszínnél.

Árnyékolás

Hogy a smink szép térhatást kapjon, az előző színek fölé, a mélyítő vonalba egy sötétebb, szintén natúr árnyalat kerüljön, melyet a szemöldök irányába füstösítsünk el.
Az én választásom az Urban Decay Darkhorse festékére esett. Ezután az alsó pillák tövébe még felvittem egy keveset a szemhéj szélén használt barnás színből.

Tusvonal

Húzzunk cicás tusvonalat a felső szempillák tövébe úgy, hogy kívül a halánték irányában a szemünkön túl visszük az ecsetet, majd a vonalat befelé haladva vékonyítjuk. Alul csak a külső harmadra kerüljön fekete.

Mivel kombináljam?

Az romantikus hatás kedvéért az orcákra egy leheletnyi rózsaszín pirosítót vigyünk fel, az ajkakat pedig ajakápolóval vagy a természetes színüktől nem sokkal eltérő rózsaszín árnyalattal színezzük.
Én a képeken a NYX Pinky pirosítót és a NYX Tea Rose rúzst viselem.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!