A tepsis rakott kedvencek sorába érdemes a rakott spárgát is besorolni, jólesően könnyű plusz összetevője lehet a rizses húsnak. Süssük ropogósra és pirosra.
Hozzávalók
egy csomag spárga,
fél kiló darált hús,
5-6 kisebb édes paradicsom
10 dkg rizs,
olaj,
egy kis poharas tejföl,
só, bors,
fűszerpaprika,
egy fej hagyma
Elkészítés
1. A rizst és a spárgát is főzd meg forró vízben. A felkockázott hagymát egy kis olajon pirítsd meg, majd add hozzá a darált húst.
2. Ha az is megpirult, keverd össze a rizzsel és a fűszerekkel, majd kiolajozott tepsiben rétegezd a rizses húst és a spárgát felváltva.
3. Végül az egészet locsold meg tejföllel, tedd rá a megmosott paradicsomokat és tedd a sütőbe, amíg az egész meg nem pirul.