Rák a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Rák a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Rák a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Rákként biztos elhíresültél arról, hogy családközpontú, érzelmes és mindenekelőtt figyelmes, kedves vagy. De vajon ezek a tulajdonságok a párkapcsolatodban is kamatoznak majd?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Eláruljuk, milyen jegyekkel jössz ki igazán jól, mint Rák, és kik azok, akikkel nem igazán fog működni a szerelem akkor sem, ha te nagyon simulékony természetnek számítasz.

Rák – Kos

Ha egymásra találtok valahogyan, akkor is csak nagyon rövid időre alkottok egy párt, mert egyszerre vonzzátok és taszítjátok is a másikat.

Ennek az oka az, hogy egy kos túlságosan határozott és erőteljes a számodra, főleg akkor, ha férfi, és szerelemről van szó. Ő viszont nagyon lassúnak, távolságtartónak talál téged, sokkal inkább az anyatípust, semmint a vérbeli nőt látja benned.

Azt a tempót, amit te diktálnál, a kos képtelen türelemmel követni, és ez neked rosszul esik, úgy érzed, nem akar igazán meghódítani.

Ha mégis kivárjátok ezt a kezdeti, nehéz időszakot, akkor később is idegesíteni fogjátok egymást. A te ragaszkodásod egy kos számára a szárnyai letörése, az ő lendülete és mások felé való nyitottsága, törtetése viszont neked már maga a megaláztatás, a szerelmetek sárba tiprása. Sajnos nem pendültök egy hullámhosszon és nem is igazán illetek össze.

Rák – Bika

A kossal ellentétben ti szerencsések vagytok, mert nagyon jól összepasszoltok. Azonnal meglátjátok egymásban a stabilitás lehetőségét, és a nyugalom szigetét, amire mindketten vágyakoztok.

A bika anyagias és biztos hozzáállása lenyűgöz téged, hiszen végre olyan férfira bukkansz, akivel lehet tervezni, akire lehet építeni. Jó eséllyel van rá, hogy nagyon rövid időn belül komolyra fordulnak köztetek a dolgok: csodás és kényelmes otthon, esküvő, családalapítás és boldog élet várhat rátok.

A környezetetek lehet, hogy ingatja a fejét, mert úgy érzik, kapkodtok, de ti tudjátok, hogy az ég is egymásnak teremtett benneteket.

Élvezitek egymás társaságát, a szép életet, a gondoskodást, a szeretetet. Leginkább abból lehet problémátok, hogy a te több gyermeket szeretnél, mint a bika partnered, illetve, hogy túl sokat dolgozik, és így kevesebb időtök jut egymásra.

Rák – Ikrek

Sokkal jobban működtök barátként, mint egy párként. Ennek ellenére előfordulhat, hogy szerelembe bonyolódtok egymással, de ebből csak ritkán sül ki jó dolog – legalábbis hosszútávon.

Ennek az oka az, hogy teljesen mások az igényeitek a párkapcsolatokat illetően. Te sokkal inkább ragaszkodóbb vagy, mint az ikrek, ráadásul szeretgetésre, törődésre vágysz. Ez utóbbit az ikrek nemhogy megadni nem képes abban a mértékben, amit te igényelnél, még azt sem viseli el, ha ő kapja. Bár te a legjobbat szeretnéd neki adni, és ez számodra egyet jelent azzal, hogy az érzelmi kötődésedet kifejezed irányába, sajnos pont ezzel tudod a legkönnyebben kiüldözni a világból.

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy esetében a legtöbbször valóban okkal féltékenykedsz, de az ikrek azt különösen nem tűri, ha faggatják, mivel töltötte a szabadidejét. A ti szerelmetek nem lesz olyan stabil és nyugodt, amire te vágysz, és amit meg is érdemelnél.

Rák – Rák

Míg két tüzes jegy szülöttje, megegyező csillagkép mellett sokszor inkább ellentéteket szül, addig nektek kifejezetten jót tesz ez a párosítást. Ennek az az oka, hogy nem csak a gondolkodásotok és az érdeklődésetek azonos, hanem az életcéljaitok is megegyeznek.

Ehhez jön az, hogy nem vagytok túlságosan hevesek, vagy éppen nyugtalanok, éppen azokat a tulajdonságokat részesítitek előnyben, amik kellenek a hosszú párkapcsolatokhoz. Ilyen a biztonság, az ideális családi légkör megteremtése.

Mindketten háziasak, figyelmesek vagytok, szeretitek a békét otthon és magatok körül egyaránt. Bár azért férfi és nő ellentéte köztetek is megvan, kellően fontosnak tartjátok a kapcsolatotokat ahhoz, hogy megoldjátok a felmerülő gondokat.

Emiatt nem számít, hogy a rák férfi konzervatív, miközben számodra nagyon is fontos az érzéki szeretkezés – mindketten tesztek azért, hogy a másik elégedett lehessen.

Rák – Oroszlán

Bár a vérmérsékletetek valóban nagyon különbözik, kiváló csapatot alkothattok együtt.

Az oroszlán férfi nagyvonalú és határozott, ezeket a tulajdonságokat pedig te igazán előnyben részesíted. Gondoskodással és törődéssel hálálod meg mindazt, ami kapsz – ez megint olyan dolog, amitől az oroszlánnak dorombolni támad kedve.

Ő egy különösen büszke férfi, aki méltó arra, hogy leendő családod irányítója legyen, legalábbis, neked tökéletesen megfelel. Melletted megtarthatja irányító szerepét, nem csak, hogy behódolsz az akarata előtt, hanem még élvezed is, hogy valaki erős kézzel útmutatást ad neked.

Egyedül arra kell figyelned, hogy ezzel kapcsolatosan ne ess túlzásba, tehát ne akarj meghunyászkodni előtte, mert akkor elveszíted a megbecsülését. Ugyanakkor, pontosan tudod, hogyan kell legyezgetni a hiúságát, és hogy mennyire fontos neki, hogy mindig igaza legyen. Ezért is imád téged annyira!

Rák – Szűz

Nagyon érzékeny lelkületűek vagytok mindketten, szinte egyformán, úgyhogy jó párost alkothattok együtt.

Fontos számotokra a béke, a hagyomány, ezért közös erővel arra törekedtek, hogy egy nyugodt, stabil otthont teremtsetek magatoknak. Bár érzelmesek vagytok, nem a vad szenvedély jellemző rátok, sokkal inkább a visszafogott, ám sziklaszilárd szerelem, amire sok esetben még jobban lehet építeni.

Kiegészítitek egymást lelki-szellemi szinten is, a harmóniára törekszetek, és imádjátok a kiszámítható, lassú dolgokat, a nagy erejű változtatásokban nem érzitek jól magatokat. Ezen felül kifejezetten jól bírjátok a monotonitást sőt, egyenesen szeretitek, úgyhogy a hosszú távú kapcsolatokat tulajdonképpen nektek találták ki.

Nagy ritkán legfeljebb abból lehet gond, hogy te sok esetben szertelenebb vagy, mint a precíz szűz, de mindketten tudjátok, hogy úgyis könnyen kiengeszteled.

Rák – Mérleg

Bár a mérleg messze nem egy túlságosan büszke, főleg nem hiú jegy, azért neki is nagyon fontos, hogy legyenek hódolói, csodálói, és igenis számít mások visszajelzése.

Ez akkora ellentétet feszíthet közétek, ami akár el is lehetetlenítheti a kapcsolatotokat, holott mindketten nagyon kedves, simulékony jegynek számítotok. A mérleg férfi szívesen ismerkedne új emberekkel, utazna, világot látna és élvezné a művészeteket, addig te inkább otthon ülnél és átengednéd magadat az érzelmeidnek, a család örömeinek.

A partnerednek ez legfeljebb addig opció, amíg fülig szerelmes, a későbbiek során jóval inkább zavarni fogja ez a mentalitás. Komoly problémát okozhat köztetek, hogy a társasági élete miatt féltékeny leszel rá: te nem fogsz megbízni benne, ő pedig úgy fogja érezni, hogy korlátozod, és ezzel egyúttal hátráltatod a személyes fejlődését.

Emiatt sajnos nem sok esély van rá, hogy kifejezetten boldogok legyetek.

Rák – Skorpió

Nagy problémátok, hogy mindketten zárkózottan viselkedtek, legalábbis, ami az érzelmeiteket illeti. Nem szívesen feditek fel, mit éreztek, még sok-sok év után sem, nemhogy a kapcsolatotok indulásakor.

Ugyanakkor nagyon szenvedélyes is lehet a szerelmetek indulása, mert a skorpió mindennél jobban imád hódítani, és te is szereted megadni a módját az udvarlási fázisnak – ezzel már az elején leveheted a lábáról.

Ha végül sikerül dűlőre jutnotok, akkor nagyon jó párost alkothattok. Ennek az az oka, hogy téged inspirál és biztonságos környezetbe helyez a skorpió stabilitása, kitartása, miközben ő imádja, hogy mindezért rajongásig szereted, és csodálattal istápolod.

A kapcsolatotok a legtöbbször mély érzésekkel teli és néhány heves vitát leszámítva, tulajdonképpen problémamentes.

Rák – Nyilas

Álomszerűnek élheted meg a kapcsolatotokat, aminek az az oka, hogy mindketten teljesen érzelmi húron pendültök.

Elragadónak, megfoghatatlannak és figyelmesnek tartod a nyilas férfit, ő pedig bájosnak és csodálatosnak gondol téged, szóval úgy indulhat a kapcsolatotok, mint egy romantikus lányregény.

Azonban a gyakorlati kérdésekben már problémás lehet a szerelmetek, és ez akár nagyon komoly pecsétet nyomhat a kapcsolatotokra. Folyton a másiktól várjátok a csodát, az irányítást és a kivitelezést is, ami persze nem igazán jön el, hiszen egyikőtök sem a nagy tetteiről híres. Amíg közösen álmodoztok, addig minden csodás, de amikor arról van szó, hogy el kell kezdenetek a nagybetűs életeteket, akkor fájdalmasan csalódhattok.

Feltéve, hogy eljuttok idáig, és nem taszítod el magadtól féltékenységeddel a nyilast, miközben otthon ülve nem érted, miért érzi úgy, hogy folyton társaságba kell járnia.

Rák – Bak

Nem sok olyan jegy akad, aki ne jönne ki jól veled, és ez alól a mogorva bak sem kivétel.

Az a gondoskodás, törődés, amivel felé fordulsz, igazán kedvére, kedvedre való. Tulajdonképpen pontosan arra vágyik, amit te zsigereidből nyújtani tudsz számára: biztonság, figyelem és egy érett, felnőtt kapcsolat. (Persze, ezt a világért sem ismerné be neked.)

Hozzá hasonlóan komolyan veszed az élet nagy kérdéseit, nem véletlenül érzitek úgy kölcsönösen, hogy erre a kapcsolatra lehet építeni. Mindketten hűségesek vagytok, amint szerelembe estek, de egyikőtök sem fennhéjázó, vagy éppen hivalkodó, ami szintén összhangot teremt köztetek.

Egyetlen nehézséget az okozza, hogy kissé túlságosan is érzelmes lehetsz egy bak számára, aki azért erősen realista világnézettel rendelkezik.

Rák – Vízöntő

Sajnos nagyon különböztök, ezért nem sok esély van arra, hogy igazán boldogok legyetek együtt.

A legnagyobb feszültséget az okozza esetetekben, hogy nagyon családcentrikus vagy, ennélfogva alapvetően komoly kapcsolatra vágysz. Egy vízöntő viszont sokszor azt sem tudja elképzelni, hogy valaha ténylegesen gyereke lesz, nemhogy elviselje a vele és a felnőtt kapcsolattal járó korlátokat.

Ez már eleve olyan ellentét, ami a legtöbb esetben minden további lépést ellehetetlenít. Bár érdeklődtök egymás iránt, de inkább csak a kíváncsiság hajt titeket: őt lenyűgözi a te érzelmes oldalad, te pedig az intelligenciájától és tájékozottságától fogsz padlót.

Azonban hosszútávon az ő szabadelvűsége és a te családszereteted egyszerűen nem fér meg egymás mellett. Az állandó féltékenységi jelenetek, amiket jó eséllyel rendezni fogsz (nem is alaptalanul), végleg éket vernek közétek.

Rák – Halak

Annyira hasonlítotok, hogy az már semmi jót nem tartogat számotokra. Ennek az érzékeny oldalatok az oka: mindketten sértődékenyek, extrém módon érzelmesek vagytok, ráadásul hajlamosak vagytok álmodozni.

Utóbbi miatt nem igazán tudtok előre haladni az életetekben, és ez nagyon bánt téged. Előbbiek miatt pedig nem telik el úgy nap, hogy kölcsönösen meg ne sértődnétek – a legtöbbször teljesen alaptalan dolgokon.

Általában azzal töltitek az időt (külön-külön), hogy más, egyébként jóval racionálisabb és realistább emberek véleményét kéritek ki a konfliktusaitokat illetően.

Vagy – és ez a rosszabb –, depresszióval felérő hangulatra tesztek szert, miközben teljesen befordultok. Bár lehetnek jó időszakaitok, amikor végre egy hullámhosszra kerültök és összehangoljátok az érzelmeiteket, ezek sajnos jóval ritkábbak, mint szeretnétek.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást