5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

Címlap / Stílus / Arc / 5+1 pontos szépség bakancslista: legalább egyszer ki kell próbálnod!

Régóta szemezel egy sminkelési technikával vagy egy szépítő kezeléssel, mégsem tudod, bele merj-e vágni? Nem baj, ha nem vagy kísérletező kedvű! Most összegyűjtöttem neked 6 olyan izgalmas dolgot, ami ugyan csak kis változtatást jelent, mégis kiszakít a megszokott rutinból. Garantálom, hogy szeretni fogod őket!

Szemöldökszedés cérnával

Cérnával lehet szőrteleníteni? Igen! A gyantázáson és a csipeszes szőrtelenítésen kívül létezik egy indiai ősi technika a szőrtelenítés világában, amihez ráadásul csak egy szál pamut cérnára lesz szükséged!

Ez a technika valahol a csipesz és a gyantázás között helyezkedik el a hatékonyság szempontjából, hiszen egyszerre több szálat is képes eltávolítani, nem beszélve arról, hogy kevésbé hagy maga után bőrpírt.

Fogj egy cérnát, és kösd össze a két végét, majd a hüvelyk és a mutató ujjaiddal nyúlj bele a hurokba. Ezután csavarj ötöt-hatot a cérnán, hogy egy spirál keletkezzen a közepén! 

A szőrtelenítéshez ezután az egyik oldalon nyisd szét az ujjaidat, a másik kezeden pedig csukd össze, majd fogd közre a cérnával az eltávolítani kívánt szálakat és húzd ki őket!

Ha a leírás kicsit bonyolultnak is tűnik, ne aggódj! Ezen a videón látni fogod, pontosan hogyan kell csinálni!

Rúzs mattítás

Mostanában nagyon divatosak a matt  színek a rúzsok között, de ha a kedvenc árnylatú, klasszikus, szaténos rúzsaidból már évekre betáraztál, akkor sincs veszve semmi!

Vidd fel az ajkaidra a kiválasztott rúzst, majd egy nagy ecset segítségével, ütögető mozdulatokkal hordj fel világos transzparens púdert a szád teljes felületére.

Ezzel az egyszerű, gyors trükkel azonnal matt textúrát adhatsz a rúzsaidnak, ráadásul a tartóssági faktort is növelheted!

Szerintem érdemes kipróbálni!

Szempilla dauer

Adj szabadságot a szempilla göndörítődnek!

A szempilla dauer, vagy tartós szempilla göndörítés kipróbálásának kötelező helye van a bakancslistádon.

Hidd el, vétek lenne lemaradni róla, hiszen varázsütésre óriási szemeket és csodás, ívelt pillákat kaphatsz tőle, nem beszélve a négy héten át tartó hatásról.

Keresd meg a legközelebbi kozmetikai szalont (persze azért nem árt utánanézni mások tapasztalatainak), és jelentkezz be egy ilyen kezelésre!

Nyílhegy technika

Ez a tipp kifejezetten a rejtett szemű lányoknak szól, akiknél mindig felkenődik a szemöldökcsont alatti részre a tus festéke.

Nos, jó hír, hogy nem kell lemondanod a tusvonalról, ha te is közéjük tartozol, épp csak egy kis változtatást kell eszközölnöd, a képen látható (vagy annál is merészebb!) módon. 

Húzd  meg a tusvonaladat, de egészen vékonyat, majd a szem külső sarkától kanyarítsd visszafelé az ívet, egészen rá a mélyítő vonalra. Ezt a módszert hívjuk nyílhegy technikának! 

Így ha fel is akar kenődni a tus, nem lesz ügyetlen hatása, ráadásul sokkal figyelemfelkeltőbb lesz a sminked!

Műpilla viselése

Akár „D”-s műszempilláról van szó, akár egyszer használatos tincses vagy soros pilláról, muszáj megtapasztalnod a műszempilla viselés érzését!

Egyrészt azért, mert elképesztően látványos eredményt érhetsz el ezzel a megoldással, másrészt azért is, mert nagyon szuper érzés, ha a nem kell percekig szöszmötölni a spirálozással, hanem azonnal tökéletesek a pilláid (akár rögtön ébredés után is)!

Sminkelés természetes fénynél

Szinte minden nap a fürdőszobatükörnél, félhomályban sminkelsz

Pedig hidd el, a természetes napfénynél nincs jobb megvilágítás! Akár egy kisebb sminktükörrel is próbálkozhatsz az ablaknál, de a legjobb az lenne, ha alapból úgy állítanád fel a sminkelős főhadiszállásodat, hogy legalábbis reggelente mindig odasüssön a nap

Hidd el, ezzel a módszerrel sokkal pontosabban lehet dolgozni – nem csak az enyhe fényben észrevehetetlen pontatlanságokat majd szúrod majd ki, de azt is látni fogod, ha az alapozód nem passzol tökéletesen a bőröd színéhez, vagy ha a szemhéjfestéked ahelyett, hogy optikailag nagyítaná, épp összezárja a szemedet.

Ugye kipróbálod?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást