A tojássárgáját és -fehérjét jól fel kell verni, mert a piskótatészta csak akkor fog jól sikerülni, ha a masszájában van elég levegő.
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 18 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 8 dkg kukoricakeményítő
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Válaszd szét a tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgáját keverd habosra forró vízfürdő fölött a cukorral. A fehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan, nehogy összetörjön, keverd hozzá a cukros masszához.
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Keverd össze alaposan a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd szitáld rá a tojáskeverékre, és lassan forgasd össze. Öntsd a tésztát egy kikent-kilisztezett tepsibe. Simítsd el a tetejét, és süsd meg kb. 35 perc alatt.
Az első 15 percben semmiképp se nyisd ki a sütő ajtaját, mert különben a piskóta nem nő meg elég magasra.