Dekor / Otthon

Így lesz egy mini lakásból magazinba való otthon

Így lesz egy mini lakásból magazinba való otthon

Sajnos a jelenlegi életvitelünk aligha illeszthető be egy stúdiólakásba, de egyedülállóknak, vagy olyan pároknak, akik nem terveznek gyermekvállalást, esetleg aprócska nyaralóra vágynak, gazdaságos és izgalmas megoldást kínálnak ezek a miniatűr otthonok.

A stúdiólakások legáltalánosabb jellemzője, hogy szinte minden lakrész egy nagyobb helyiségre koncentrálódik. Ez alól a legtöbbször a fürdőszoba-illemhelyiség képez kivételt, esetleg a főzőfülke, vagy galériás megoldások esetében többnyire a háló. 

A térelválasztók szerepe

Ha valahol, akkor egy stúdiólakásban nagy szerep jut a térelválasztóknak, hiszen nem csupán izgalmas és modern megoldásokat rejtenek magukban, hanem rendkívül praktikusak is. A térelválasztók segítenek intimebbé tenni a teret ott, ahol szükséges, miközben akár tárolóként is funkcionálhatnak. Gyakran választják el egymástól a nappaliként, vagy éppen irodaként funkcionáló területet és a hálószobát.

Ezért sokszor a térelválasztón kap helyet a tévé, vagy éppen a könyvespolc. Máskor inkább egyfajta mozgatható falként tekintenek rá a tulajdonosok, és zárt megoldásokra törekszenek annak érdekében, hogy a térelválasztó valóban takaró, elrejtő funkciót tölthessen be. Az biztos, hogy túl sok térelválasztónak nincs helye a stúdiólakásban, hiszen hátrányos lehet, ha túlságosan megtörik a tér, zsúfolttá válik a kialakítás. 

Fülkés megoldások

Korábban már volt róla szó, hogy a legtöbb stúdiólakásban azért arra törekszenek a tulajdonosok, hogy legalább a fürdőszoba és a WC külön helyiségben lehessen – érthető okokból. Sajnos azonban időnként megesik, hogy nincs mód a falazásra, esetleg az annyira megtörné a teret, hogy számos más előnyös tulajdonságtól elesne a lakás. Mi lehet a megoldás? A zárt térelválasztók, avagy a fülkék erre is megoldásokat kínálnak.

A sokszínű anyagoknak köszönhetően ezek a kisebb-nagyobb, leválasztott részek akár teljesen intimek is lehetnek, de a dizájnt ugyancsak egyszerűen fel lehet dobni a segítségükkel. A keletkezett „falrészeket” pedig érdemes kihasználni, hiszen ha kellően erős a fülke oldala, akár egy konyhabútor is helyet kaphat rajta.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást