Péter névnap: eredete, jelentése és a Péterek személyiségjegyei

Péter névnap: eredete, jelentése és a Péterek személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Péter névnap: eredete, jelentése és a Péterek személyiségjegyei

A legtöbb Péter június 29-én ünnepli névnapját de a naptárban megtaláljuk április 29. napján is. Lássuk, hogy mit lehet tudni a név eredetéről, jelentéséről, és akár viselőjéről is! Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Péternek, legyenek bár kisfiúk vagy nagyfiúk, apukák vagy akár nagypapák!

A név eredete

A Péter név az arámi nyelvből ered, ottani változata a Kéfa. Ennek a görög fordítása lett a Petros, amihez a nagyon hasonló Petrus latin változat vált igazán elterjedt Európában.

A Péter név jelentése

A Péter szó eredetileg követ, kősziklát jelent. Emellett létezik a névnek olyan fordítása is, ami szerint orvost, gyógyítót, nagy tudással, akár jövőbelátó képességekkel is felruházott személyt jelent.

Péter prioritásai

A Péter név viselői általában racionális, gyakorlatias, észérvekre hallgató és azokat követő emberek. Célokat tűznek ki maguk elé, majd azokat meg is valósítják, de nem csupán az anyagiak vagy az előrelépés területén.
Humánus emberek, akik érzékenyek a többieket érintő problémákra is. Céljaik elérése mellett folyamatosan figyelnek az általuk fontosnak tartott alapeszmék követésére is.

Motiváció

A Péterek azért tűznek ki folyamatosan valamilyen célt maguk elé, mert ezek megvalósításánál jobban kevés dolog motiválja őket igazán.

A legjobban azt szeretik, ha érzik, hogy egy nehéz dolgot értek el saját tudásuk és képességeik felhasználásával. Eredményeikre büszke, sokszor hiú emberek, akik igénylik a látványos elismerést sikereik elérése után.

Tulajdonságok

Általánosságban elmondható, hogy a Pétereket olyan tulajdonságok jellemzik, amelyek a terveik megvalósításához nélkülözhetetlenek.
Vagyis céltudatosak, kitartóak, logikusan gondolkozva állítják össze az újabb és újabb célokat, és az ezek eléréséhez szükséges haditerveket.

Amiért irigylik őket

A sikerességéért sok Péter irigyelnek. Rengeteg munkát és energiát áldoznak a céljaik elérésére, de ezek eredménye szinte soha nem marad el. Ez általában elismerésre vagy akár irigykedésre is ösztönzi környezetét.

Igazi példakép, meg tudja valósítani álmait. Szeret nagy dolgokról álmodozni, de minden eszköze meg is van ezek eléréséhez.

Ideális munkakör

A Péterek legtöbbször jó vezetők, mivel nem csak ők maguk képesek megvalósítani a kitűzött célokat, de képesek erre ösztönözni környezetüket is.

Pozitív hatással van kollégáira, hiteles és követendő példa lehet a számukra. Nagy sikerekre, kimagasló eredményekre ösztönzi csoportját.

Péter gyenge pontjai

A Péterek gyenge pontjait éppen a fentiek túlkapásaiból adód problémák között érdemes keresni. Hajlamos túlzott hiúságba esni, néha elfelejt őszintén örülni az elért sikereknek. A küzdés annyira élteti, hogy máris a következő feladatokon töri a fejét.

Másoktól is ugyanezt a tempót várja el, így ha nem kapja meg, akkor dühös, és könnyen megbántja a másikat.

Ideális párkapcsolat

A legjobb, ha a párkapcsolatban is mindig vannak olyan célok, amiket közösen terveznek, majd valósítanak meg. A Péter nevű embereknek szüksége is van erre, ráadásul az összetartozás érzetét erősíti benne, ha közösen aratják le a sikereket is.

Bár szeret együttműködni, emellett kifejezetten domináns típus, így a párkapcsolatban egy ezt toleráló félre van ideális esetben szüksége.

A kibővített naptárak szerint a következő napokon is felköszönthetjük Pétert: január 25., január 28., január 31., február 21., február 22., február 23., április 27., május 8., június 2., június 16., augusztus 1., szeptember 9., október 19., november 16., november 18., november 26., december 4., december 9. és december 21-én is, ugyanis ezeken is Péter névnap van.

Még több fontos névnap:

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást