Életmód / Egészség / Lélek

Tűzz ki magadnak idősebb korodban is ugyanúgy célokat, mint fiatalon tetted

Álommunka, álompasi, álomesküvő, stabil anyagi helyzet, saját otthon, gyerekek – ha ezeket kipipáltad már mind az életben, akkor úgy érezheted, hogy nem igazán vannak már olyan célok, amikért érdemes küzdeni, vagy amit egyáltalán kitűzhetnél magad elé. Pedig idősebb korodban is ugyanolyan fontos, hogy legyen, ami motivál a mindennapokban – ez a néhány tipp segít abban, hogy találj újabb célokat magadnak!

Olvastad már?  10 remek motivációs idézet az íróasztalod fölé - hogy otthonról is jobban menjen a munka

Segíts másokon!

IgorVetushko/depositphotos.com

Ha úgy érzed, hogy nem találod a helyed a világban, és nem tudod kitalálni, mi lehet ennek a feloldása, próbálkozz meg az önkénteskedéssel! Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy az önzetlen segítség testileg és lelkileg is nagyon jót tesz az embernek, aki gyakran segít másokon, az kevésbé érzi például a fájdalmat, és kevésbé hajlamos a depresszióra is. Ráadásul a magányosság érzésén is segít, már egy rövidebb interakció egy idegennel is könnyíthet az ember lelkén. Érdemes elgondolkodni azon, hogy visszaadj a közösségnek akkor, ha kicsit céltalannak érzed az életedet.

Maradj erős és egészséges!

halfpoint/depositphotos.com

Akkor is nekikezdhetsz a sportnak, ha még soha életedben egy súlyzót sem emeltél fel, és nem futottál a középiskolai tesióra óta. A lényeg az, hogy találj magadnak egy mozgásformát, amit élvezel, és amit szeretettel űzöl. A szervezeted szempontjából ennél jobb célt ki sem tűzhetnél magadnak, hiszen éveket adhatsz az életedhez, ha rendszeresen sportolsz, és mellé még egészségesen is eszel. De ne csak erre koncentrálj: élvezd, ahogy a tested egyre erősebb és gyorsabb lesz!

Olvastad már?  Így tudsz könnyedén jótékonykodni: 6 hétköznapi helyzet, amikben segíteni tudsz a rászorulóknak

Tedd jobbá a világot!

Persze, ki ne szeretné egy kicsit jobb hellyé tenni ezt a bolygót, amin élünk – kevesen gondolnak bele azonban, hogy már milyen kis tevékenységekkel is változást hozhatnak a környezetük, vagy akár egy nagyobb közösség életében is.

Szólalj fel olyan ügyekben, amik iránt szenvedélyt érzel, és erős véleményed van, járj aktívan vitakörökbe és gyűlésekre, hallasd a hangodat, és ne gondold, hogy egy ember véleménye úgysem számít.

Ha belefolysz a környezetedben zajló közéleti, környezetvédelmi, tudományos, vagy bármilyen munkába, azzal már rögtön tettél valamit a helyzet javításáért. És ki tudja? Talán egyszer tényleg olyan hallja majd a hangodat, aki képes is tenni valamit az ügy érdekében.

Forrás

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást