Perui Picarones recept

Perui Picarones recept

Címlap / Életmód / Receptek / Perui Picarones recept

Egy hagyományos perui édesség édesburgonyából. Peruban minden piacon és rendezvényen árulják ezt az ínycsiklandó édességet. Általában meleg „chincaca” sziruppal kínálják, ami egy olvasztott barnacukorból készült szirup, de ennek az elkészítési módját is megismertetjük most Veled.

Hozzávalók 8-12 fánkhoz:

220 g sütőtök, hámozva és szeletelve

220 g édes burgonya, lehetőleg fehér, hámozva és szeletelve

1 teáskanál só

1 / 4 teáskanál őrölt ánizs mag

4 csésze finomliszt

1 tasak száraz élesztő

1 / 4 csésze langyos víz

Növényi olaj, a sütéshez

Hozzávalók a Chancaca sziruphoz:

400 g barna cukor

200 g kristálycukor

500 ml víz

1 nagy darab citromhéj

1 nagy darab narancshéj

Elkészítése:

1. Főzzük meg a sütőtököt és édesburgonyát puhára.

2. Törjük át a sütőtököt és édesburgonyát, szórjuk meg a sóval, ánizzsal és a liszttel.

3. Egy csésze langyos vízben futtassuk fel az élesztőt és öntsük a lisztre. Kézzel gyúrjunk belőle homogén tésztát. Ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet.

4. Tegyük a tésztát egy tálba, fedjük le ruhával és hagyjuk kelni 2-3 órán át, vagy amíg a kétszeresére nő.

5. Válasszunk le belőle egy kis darabot, sodorjuk hosszan, majd formáljunk karikákat belőle. Forró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Tálaljuk a cukorsziruppal.

6. A szirup elkészítése: egy serpenyőbe tegyük bele a hozzávalókat, majd kevergetés mellett olvasszunk szirupot belőle. Dobjuk hozzá a narancs és citromhéjat.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!