A gyógynövény, ami regenerálja a légzőszerveket

A gyógynövény, ami regenerálja a légzőszerveket

Címlap / Életmód / Egészség / A gyógynövény, ami regenerálja a légzőszerveket / 2. oldal

Segíti a védekezést

Hatékony fertőzésgátló, antibakteriális, parazitaellenes, vértisztító, serkentő hatással rendelkezik, és gátolja a gombásodást. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást. Nyugtatja az idegrendszert, erősíti az idegeket.

Egyéb hatásai

Csökkenti a reumás panaszokat és az izomfájdalmakat. Külsőleg enyhíteni képes a viszketést, a szőrtüszőgyulladást, és a fertőzött sebek orvoslására is alkalmas. 

Elkészítése:

Egy evőkanálnyi szárított gyökeret fél liter vízzel leforrázunk, esetleg 20 percen keresztül alacsony hőmérsékleten párolunk. Nagyon aromás, kellemes, füstölőre emlékeztető, markánsan kesernyés ízű italt kapunk, ami kombinálható más édes ízű drogokkal, illetve ízlés szerint édesíthető. 

Figyelmeztetések

A várandósság és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott a fogyasztása.

Ellenjavallt annak is, aki az őszirózsafélék családjának valamely tagjára allergiás. Óvatosságot igényel ingadozó vérnyomás esetén, illetve a cukorbetegeknek is jobban kell figyelniük magukra, mivel hatással van a vércukorszint szabályozására. Befolyásolja a központi idegrendszer működését és olykor álmosságot idézhet elő, ezért nem tanácsos nyugtatókkal együtt szedni. Altatásban végzett műtéti beavatkozások előtt 2 héttel abba kell hagyni a szedését.

Az örménygyökér intenzív tulajdonságai miatt fokozott figyelmet igényel, de megéri megtanulni a használatát, mert csodálatos ízű és hatású gyógynövényről van szó. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást