Jöhet a kelt tészta is
Ha már jobban belejöttél sütésbe, és több időt tudsz áldozni a vendégváró falatok elkészítésére, akkor a hagyományos leveles tésztán túl természetesen a kelt tésztákkal is kísérletezgethetsz.
Ennek nagy előnye, hogy könnyebben tudod ízesíteni az alapot, hiszen a kelt tésztához bármilyen fűszert hozzáadhatsz, ráadásul sokkal légiesebbek lesznek a finom falatok.
Ha a tészta elkészült, nyújtsd ki vékonyra, majd vágj ki belőle egyforma méretű háromszögeket. Mindegyik tésztába tegyél egy-egy kisebb virslit, majd tekerd fel úgy, hogy a háromszög egyik csúcsa legyen kívül.
Felvert tojással vagy olvasztott vajjal kend meg az apró csomagocskákat, majd sütés előtt hagyd még őket egy kicsit kelni – így még látványosabbak és ízletesebbek lesznek.
Ennek nagy előnye, hogy könnyebben tudod ízesíteni az alapot, hiszen a kelt tésztához bármilyen fűszert hozzáadhatsz, ráadásul sokkal légiesebbek lesznek a finom falatok.
Ha a tészta elkészült, nyújtsd ki vékonyra, majd vágj ki belőle egyforma méretű háromszögeket. Mindegyik tésztába tegyél egy-egy kisebb virslit, majd tekerd fel úgy, hogy a háromszög egyik csúcsa legyen kívül.
Felvert tojással vagy olvasztott vajjal kend meg az apró csomagocskákat, majd sütés előtt hagyd még őket egy kicsit kelni – így még látványosabbak és ízletesebbek lesznek.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!