Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi

Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Én imádom a karácsonyt, de a párom ki nem állhatja – Így ünneplünk mi / 2. oldal

A következő évre elterveztem, hogy megszerettetem vele a karácsonyt, legalább egy kicsit. Novemberben kiraktam egy világító csillagot az ablakba, és minden este bekapcsoltam, hátha hangulatosabbnak találja így a szobát. Nem különösebben érdekelte. Aztán kitettem decemberben a mini karácsonyfámat, amire annyit mondott, hogy „tudod, egyébként a műfenyő környezetszennyezőbb, mint az élő…”, és ezzel a hangolódást letudta. A második karácsonyt is külön töltöttük. Végül ezt követően jutottam el oda, hogy leültettem Márkot, és elmondtam neki, számomra mennyire fontos ez az ünnep. Hozzátettem, hogy értem, hogy ő nem szereti, de ennyi idő után muszáj lesz találnunk egy arany középutat.

Kompromisszumos ünnepek

Így jutottunk el a mi kis személyre szabott karácsonyi ünneplésünkhöz. Ő megígérte, hogy megpróbál lelkesebb lenni, én pedig cserébe egy kicsit visszafogom magam.

Az ajándékvásárlás neki nem erőssége, ezért kérésére azt kihagyjuk, de a szüleimmel amúgy is ajándékozzuk egymást, szóval ez nem teljesen marad ki az életemből. Cserébe viszont minden december 23-án (mi egy nappal előbb ünnepeljük kettesben) elmegyünk valamerre kirándulni, sétálni, forró csokizni. Közben rájöttem, hogy ha van egy bizonyos feladat, ami szimpatikus neki, és rábízom, sokkal lelkesebben készülődik, hiszen ezúttal ő is hozzá tud tenni a karácsonyhoz. Úgyhogy a minifám díszítése az ő dolga lett, és szerencsére egész jól elvan vele!

A közös vacsoránkon mindig csak mi ketten vagyunk. December 24-én pedig általában hazautazom a szüleimhez, és a szentestét együtt töltjük, míg Márk vagy dolgozik, vagy csak pihen otthon. Noha minden évben meginvitálom a családi összejövetelünkre, egyelőre még nem érezte úgy, hogy kedve lenne hozzá, én pedig próbálom ezt tiszteletben tartani. Kicsit reménykedem abban, hogy ha egyszer lesznek gyerekeink, ő is jobban megéli az ünnepi időszakot. Addig is igyekszem kompromisszumokat kötni, és elfogadni, hogy nem mindenki gondolkodik ugyanúgy ezekről a dolgokról.”

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást