Szülőként randizni: ezért nem működik nálunk

Szülőként randizni: ezért nem működik nálunk

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szülőként randizni: ezért nem működik nálunk

Akadnak, akik valóban áldoznak időt és energiát arra, hogy megszervezzék, lebonyolítsák a randevúkat, egyfajta szertartásként tekintenek rájuk. Milyen jól teszik!

Ám az én tapasztalatom ennek az ellenkezője. Újra és újra kipróbáltam, milyen randizni a férjemmel, de az egyszerű rutin nemhogy segített a házasságunkon, hanem inkább problémákat és vitákat generált. Vajon miért?

1. Mindig csak veszekedtünk

A történet ugyanaz volt, mint a kapcsolatok elején, amikor még nem ismerjük kellően a másik felet. Elkezdtük szervezni a randit, és első körben megkérdeztem tőle: Te mit szeretnél csinálni? Hova menjünk? Van ötleted?

A válasz minden egyes alkalommal: „Nekem mindegy. Te mit szeretnél csinálni?” Egy idő után persze erre is kiakadtam, mert miért mindig nekem kell mindent eldöntenem?  Tényleg ennyire lusták a férfiak?

2. Nem ér annyit a befektetett energia

Talán te is hallottál már romantikus történeteket férfiakról, akik meglepetésszerűen randevúkat szerveznek, váratlan kiruccanásokra viszik a feleségeiket. Én is hallottam már ilyenről, de néha arra gondolok, ezek csak legendák. Pontosan tudom, hogy ez soha nem fog megtörténni velem.

Tudom, hogy a férjem sosem gondolt arra, hogy szervezzen nekünk egy randit, és bár alapvetően elégedett vagyok azzal, hogy én „őrzöm” és tervezem a házasságunkat, már belefáradtam abba, hogy mindig mindent nekem kell lebonyolítanom.

Egyszerűen nem tölt fel a randi, mert a szervezésre rámegy egy csomó energiám.

Kisgyermekes család
istockphoto

3. Egy szó: pénz

Nagyon jól hangzik, hogy menjünk el minden héten legalább egyszer randevúzni, de aztán elkezdtük kiszámolni, mennyibe kerül egy-egy mozizás, egy romantikus vacsora valami normális helyen – és persze mennyit fizetünk a bébiszitternek azért, hogy közben őrizze a gyerekeinket. Rövid időn belül rájöttünk, hogy ez olyan luxus, amit nem sokan engedhetnek meg maguknak (mi sem). 

4. A szórakozásról alkotott elképzelésem teljesen megváltozott

A férjemmel jelenleg abban a szülői szakaszban élünk, amikor teljesen mást gondolunk a szórakozásról, mint régen. Nem mondom, hogy ez sosem fog megváltozni, pl. akkor, ha megnőnek a gyerekek, de most sokkal többre becsülök egy békés, csendes, nyugodt estét korai fekvéssel, mint egy csillogó-villogó vacsorát valami méregdrága helyen.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást