4 párkapcsolati dilemma, ami csak a közösségi oldalak miatt létezik

4 párkapcsolati dilemma, ami csak a közösségi oldalak miatt létezik

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 párkapcsolati dilemma, ami csak a közösségi oldalak miatt létezik

A közösségi oldalak megjelenése számtalan előnyt, de hátrányt is hozott az életünkbe. Kezdve azzal, hogy nyílt teret engednek a megalázásnak, a zaklatásnak, és megannyi személyiségi probléma kiteljesedésének, a párkapcsolatokban is új, korábban ismeretlen problémákat generáltak. Ezek a dilemmák és nézeteltérések bizony csak azért létezhetnek, mert ti is regisztráltatok!

Mikortól legyetek egy pár?

Mármint, hogy hivatalosan, mert ugye a virtuális térben csak az hivatalos, ami fel van tüntetve. De vajon hány nap, hét, vagy éppen hónap szükséges ahhoz, hogy ne legyen túl korai beállítani, hogy ti egy pár vagytok? Probléma, ha nem utal semmi arra, hogy jártok? Egy közös kép már elég?

Ezekben a kérdésekben általában a legtöbb pár meg tud egyezni, gond akkor szokott adódni, ha nagyon eltérnek az elképzeléseitek. Pl. egyikőtöknek fontos, hogy jelezzétek ismerőseitek számára, hogy foglaltak vagytok, míg másikótok szerint a kapcsolatotok csak és kizárólag rátok tartozik. Már szakértők is vizsgálták egyébként ezt a kérdést, és arra jutottak, hogy ha időnként utal valami az összetartozásotokra, az kifejezetten jó jel, azonban árulkodó lehet, ha túl keveset töltötök fel magatokról – és bizony az is, ha túl sokat.

A dilemma azonban továbbra is adott: mikor, mit?

Féltékenység a köbön

Aki féltékeny, az mindenhol megtalálja a gyanújeleket, akár ténylegesen léteznek, akár nem. Azonban a közösségi oldal valódi melegágya a zöld szemű szörnyetegnek. Egyesek valóban adnak is okot arra, hogy legyen miért féltékenykedni, de a többség sokkal többet lát bele egy-egy kommentbe, vagy éppen lájkba, mint kellene.

Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy egy páros azért veszekedjen, mert az egyik fél lájkolta az exe fotóját. Azt se tudtuk, hogy fogalom lesz a lájkolás… Ezzel szemben manapság mindennapos aggodalomforrása az embereknek a közösségi oldal, a párkapcsolatukat illetően is. Ennek van némi alapja, elvégre sosem volt ilyen könnyű ismerkedni, régi szeretőkkel, barátokkal, barátnőkkel, vonzó ismerősökkel felvenni a kapcsolatot. Persze, aki nem akar félrelépni, az manapság sem fog, de a lehetőségek mindenesetre jelentősebbek, mint régen.

A szakítás problematikája

A kapcsolatok jönnek-mennek, legalábbis egy bizonyos életkorig egész biztosan. Szüleinknek ebben könnyebb dolguk volt, számukra nem volt olyan nehéz lezárniuk egy kapcsolatot, mint nekünk. Megbeszélték, hogy itt a szakítás ideje, és ezután lehet, hogy soha többet nem is találkoztak egymással. Ez, a mai online-központú világunkban gyakorlatilag elképzelhetetlen. Ugyan letörölhetitek, letilthatjátok egymást, nem tudjátok teljesen kizárni a másikat az életetekből. Hiszen akadnak közös ismerősök, akik kérve, kéretlenül, de tájékoztatnak benneteket.

Ráadásul az ördög sosem alszik, ha akarjátok, komolyabb gond nélkül meg tudjátok nézni, mi van a másikkal. Ez részben megnyugtató, azonban bántó is lehet, és egyáltalán nem könnyíti meg a továbblépést. Főleg nem akkor, ha pl. neki időközben új barátnője lett, és te premier plánban nézed a boldogságukat – adott esetben szingliként.

Kisebb-nagyobb félreértések

Nem csak a lájkok és a kapcsolati státuszok miatt generálnak problémát a közösségi oldalak, bár az tény, hogy nem segít, ha egy vita után a szerelmed „bonyolultra” állítja a viszonyotokat. Van, aki árgus szemekkel követi, ki lett a szerelmének az új ismerősre, és persze számon is kéri, mikor kerített sort rá. Egyeseknél veszekedésre ad okot az is, ha bármelyik korábbi ex az ismerősök között szerepel, és nem került nyomban tiltólistára.

Másoknál a kapcsolat alapköve az, hogy be tudnak lépni egymás közösségi oldalára, miközben vannak, akik úgy gondolják, még házasságban is a magánszféra súlyos megsértése a jelszócsere. Ezek a kisebb-nagyobb félreértések, zavaró dilemmák egyértelműen csak azért léteznek, mert létrejöttek a közösségi oldalak.

Az azonban tőletek függ, mennyire engedtek teret ezeknek a problémáknak: letörölhetitek magatokat, de le is iratkozhattok egymás frissítéseiről, így legalább egyikőtök sem fog egy-egy lájkon, kommenten idegeskedni.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!