Párkapcsolat / Szerelem

5 dolog amit nem bírnak a pasik, amikor még alakul köztetek a szerelem

5 dolog amit nem bírnak a pasik, amikor még alakul köztetek a szerelem

Kerüld el a kezdeményezést

Legalábbis, amíg van rá módod. Nem tanácsoljuk, hogy ha minden kötél szakad, akkor mondj le életed nagy lehetőségéről, és csak azért ne szólítsd le a kiszemeltet, mert ezt diktálják az elveid. De ha van rá lehetőséged, akkor inkább kerüld el a közvetlen kezdeményezést, mert így elvész az a bizonyos vadászösztön.

Sablonosnak hangzik, de megkérdőjelezhetetlenül igaz, hogy a legtöbb embernek az kell, amiért meg kell küzdenie, amit nem tud elérni, megszerezni azonnal. Mindez hatványozottan igaz a párkapcsolatokra, legalábbis a kezdetek kezdetén.

Ha a férfi megdolgozik a figyelmedért, a szerelmedért, akkor van ideje rá, hogy őrülten beléd zúgjon. Persze az arany középutat őrülten nehéz eltalálni, de inkább kicsit távolságtartó legyél, minthogy túl korán kitárulkozz (és ezt nyugodtan veheted szó szerint is).

Az önbizalom nem egyenlő az egoizmussal

Ugyanezt a tanácsot a férfiak legjava is meghallgathatná, aligha van kiábrándítóbb tény, mint amikor a kiszemeltről kiderül, hogy vérbeli egoista.

Szó sincs arról, hogy ne lenne éppenséggel rendkívül vonzó a kellő mennyiségű önhittség, de ha a saját önbizalmunk mindenki lekezelésével és leszólásával jár, akkor az a legkevésbé sem lesz vonzó a másik számára.

Sőt, éppen ennek ellenkezőjével lehet igazán levenni a lábukról a férfiakat. A kicsit szerényebb, csendesebb hozzáállás, véleményformálás kifejezetten jót tehet a kapcsolat alakulását illetően. Figyelmesebbé, törődőbbé teszi a férfit, aki így kiteljesítheti legmélyebben gyökeredző szerepeinek egyikét. Szóval félre az egóval, legyél magabiztos, de ne heveskedő, követelőző.

Ne akard mindenáron lekötni

Jó, ha érezteted komoly szándékaidat, de csak akkor, ha a másik oldalról is ugyanezt a hozzáállást tapasztalod.

Ugyanakkor lényeges, hogy semmiképpen se akard őt, vagy éppen a szabadidejét teljesen lekötni. Ez egyébként nem csupán a kapcsolatok alakulásakor, később is fontos. Ha azt érezteted, hogy tőle függsz, akkor egyértelművé teszed, hogy a kapcsolatotok fix és biztos, már semmilyen szinten nem kell érte dolgozni.

Ennek az lehet a következménye, hogy te gőzerővel tepersz, miközben semmilyen előrelépés nem történik, a kiszemelted, vagy immáron a kedvesed pedig mindent magától értetődőnek tart.

Ne vedd zokon, ha más programja, teendője adódik, és főleg ne kezdj el kombinálni, mert nem biztos, hogy bármi rosszallásra adó ok áll a háttérben. Inkább keress te is magadnak programot, így továbbra is vonzó és legalább részben elérhetetlen leszel.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást