A magyar márka igazi paradicsomos finomságokat kínál – interjú a Pomodorini megálmodójával

A magyar márka igazi paradicsomos finomságokat kínál – interjú a Pomodorini megálmodójával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A magyar márka igazi paradicsomos finomságokat kínál – interjú a Pomodorini megálmodójával

Te is rajongsz a paradicsomért és a belőle készült ételekért? El se tudnád képzelni, hogy jó ideig ne egyél paradicsomszószos tésztát vagy egy isteni paradicsomos alappal készült pizzatésztát, közben viszont a minőség is fontos számodra?

Mannheim Anett pontosan egy ilyen termékeket kínáló márkát alkotott meg: a Pomodorini paradicsomos finomságai megbízható forrásból származó, tartósítószermentes élelmiszerek, amelyek valóban egyedülálló paradicsomos ízélményt nyújtanak.

Milyen indíttatásból és mikor alapítottad meg a Pomodorinit?

Sosem szerettem volna vállalkozást indítani. A szülési szabadságon mégis azt éreztem, hogy szükségem van valamire az anyaság mellett: szeretnék egy vállalkozást, amit igenis sikerre lehet vinni családanyaként is. Valami kézzel foghatót. Olyan értékláncot, amit akár egy gyerek is könnyen megérthet: magból palánta lesz, paradicsomból szósz, és csak azután kerül az üzletek polcaira. 

Mit is jelent az, ha anya dolgozik. Fontos volt, hogy hasznos és felelősségteljes munkám legyen, de mégis könnyebben össze tudjam egyeztetni a magánélettel. A családom a mezőgazdaság területén dolgozik generációkra visszamenően, valamint kertészmérnök testvérem a paradicsomtermesztésből írta szakdolgozatát, így nem kell messzire mennem a jó paradicsomért. Így alapítottam meg 2021-ben a Pomodorinit.

Fotó: Pomodorini

Mi az, amiért eleve olyan jó választás paradicsomot fogyasztanunk?

A paradicsom nagyon finom és nagyon egészséges. Nem véletlen, hogy a világon a legnagyobb mennyiségben termelt zöldségfajta. C-vitaminban és likopinban gazdag, mely utóbbi különösen a hőkezelt paradicsomos termékekben erősödik fel.

Fotó: Pomodorini

Milyen alapelvek szerint készülnek a termékeitek?

Tartósítószertől és minden egyéb más adalékanyagtól mentesek a termékeink. Se citromsav, se E-szám nincs bennük. Hőkezeléssel tartósítunk, hasonlóan, mint a nagymamáink. A szószokhoz a saját termesztésű San Marzano típusú paradicsomokat a kézzel történő betakarítás során, valóban érett, zamatos állapotában, válogatva a cukorfokuk maximumán tudjuk leszüretelni.

Fotó: Pomodorini

A beszerzett alapanyagoknál, mint például az aszalványokhoz szükséges extra szűz olívaolajnál is arra figyeltem, hogy nagyon jó minőségű, lágy ízvilágú olaj legyen, ami jól passzol az amúgy is markáns szárított paradicsom ízéhez. Ennek a titka, hogy késői szüretelésű bogyókból készüljön a hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj.

Fotó: Pomodorini

Mi szerinted az igazán finom paradicsomos ételek titka?

A frissen szedett, napérlelte, zamatos szabadföldi paradicsomok, melyekben a sav-cukor arány megfelelő. Hiszen nem elég, hogy a cukorfoka magas legyen, ha a savtartalma nem megfelelő, jellegtelen ízű vagy túl savanyú lesz a paradicsomunk. Télen pedig aki teheti, a nyári eltett paradicsomokból főzzön vagy használjon Pomodorini termékeket.

Fotó: Pomodorini

Mely termékeitek jelenleg a legnépszerűbbek?

Az ízesített, darabolt paradicsomjaink, melyekből valóban gyorsan finom és egészséges vacsorát tud készíteni az ember. Illetve az aszalványainkat szeretik nagyon, hiszen koktélparadicsomot aszalunk és a már említett lágy ízű olívaolajjal készülnek, citrom és ecetsav hozzáadása nélkül.

Fotó: Pomodorini

Te milyen ételeket készítesz leginkább a termékeitekből?

Vegán chilis babot, paradicsomos spagettit, pestos tésztát, lecsót, nápolyi pizzát, indiai szószokat, mexikói salsát, toszkán paradicsomlevest, bármilyen magyaros vagy nemzetközi paradicsomos ételt.

Fotó: Pomodorini

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondolsz vissza a legszívesebben?

Több olyan visszajelzést kaptunk már, hogy „sok helyen jártunk a világban, de ilyen darabolt paradicsomot még nem kóstoltunk”. Vagy hogy „a magyar szabadföldi paradicsomnak nincsen párja”. A szárított vagy a sült paradicsomjaink nem jutottak el a főzés során az ételig, mert annyira finom volt, hogy elkóstolgatta a háziasszony. Vagy éppen, amikor kifogyott a partnerünk és helyettesítő terméket küldött a kedves vásárlónak, aki viszont visszaküldte, mert neki csak a Pomodorini kell.

Fotó: Pomodorini

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Szeretnénk stabil, fix országos partnerhálózatot. Budapesten minden kerületben, a nagyobb kerületekben esetleg több üzletben. A vidéki nagyvárosokban, megyeszékhelyeken mindenképp szeretnénk jelen lenni odafigyelve a partnerek tisztes távolságának megtartására, hogy ne sértse senki a másik üzletét. Azt hiszem még vannak kiaknázatlan területek az országban. Amikor lefedtük az egész országot, akkor elgondolkozok az esetleges export piacon is. Illetve sok új termékfejlesztés zajlik jelenleg is, szeretném bővíteni a termékportfóliót is.

Nyitófotó: Pomodorini

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!