Túl sok a paradicsom? Ezzel a módszerrel fagyasztva is isteni marad

Túl sok a paradicsom? Ezzel a módszerrel fagyasztva is isteni marad

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Túl sok a paradicsom? Ezzel a módszerrel fagyasztva is isteni marad

A paradicsom a nyár egyik legnagyobb slágere az élelmiszerek tekintetében, nem véletlenül. Ilyenkor a legzamatosabb, idehaza a legkönnyebben ekkor érhető el, és isteni ételek, például saláták, mártások, levesek, vagy éppen az örök kedvenc lecsó is hamar elkészíthető belőle. Éppen ezért sokan nagy adagokat is termesztünk vagy veszünk belőle, amelyet azonban gyakran nehéz egyszerre elfogyasztani. Ilyenkor segít a fagyasztás, amivel egész évben élvezheted a nyári paradicsom ízét.

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Többféle tartósítási módszer létezik

A legtöbb élelmiszer esetében, köztük a paradicsom esetében is többféle tartósítási módszer létezik. Az egyik legelterjedtebb a konzerválás, ami néha kissé ijesztőnek tűnhet, hiszen ha bizonyos lépéseket elrontunk, könnyen káros baktériumok jelenhetnek meg az adott élelmiszerben. A paradicsomot sütőben is lehet szárítani, ebben az esetben viszont eléggé be van korlátozva, hogy milyen ételeket készíthetünk belőle. Na de mi lenne, ha lefagyasztanánk? Nos, ez valójában egy nagyszerű lehetőség.

A fagyasztás működik, de nem mindegy, utána hogyan hasznosítod

A fagyasztás tulajdonképpen a paradicsom tartósításának a legegyszerűbb módja, mégsem sokan használják. Pedig tényleg remek módszer, azonban vannak dolgok, amelyekre később, a felhasználásakor érdemes ügyelnünk. A friss paradicsom nagyon finom nyersen is, ha viszont a fagyasztóba tesszük, némileg megváltozik az íze és az állaga, ezért a legjobb, ha levesekhez, mártásokhoz és pörköltekhez használjuk, amelyekből viszont persze rengeteg opció létezik.

Qwart/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!