Az elmúlt pandémiás időszak egy olimpikon szemszögéből

Az elmúlt pandémiás időszak egy olimpikon szemszögéből

Címlap / Életmód / Egészség / Az elmúlt pandémiás időszak egy olimpikon szemszögéből

Az első komolyabb eredmények

Ajna 2001-ben született Budapesten, 2014-ben pedig alig 13 évesen már nem kevesebb, mint tizenhétszer úszott magyar korosztályos csúcsot. Ebben az évben indult első felnőtt bajnokságán is, melyen két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott zsenge kora ellenére. Saját bevallása szerint is felfoghatatlan volt számára, hogy mekkora kitüntetés, hogy az országot képviselheti. Az olimpiai válogatottság sem egy kitűzött cél volt, csupán az úszás szeretete vezérelte, és ez hozta magával az eredményeket is.

Neked megvan már az a sport vagy tevékenység, ami miatt képes vagy a végsőkig elmenni? Ne feledkezz meg róla, hogy biztosítsd magad a váratlan eseményekre is! Köss online biztosítást, és sportolj bárhol és bármikor nyugodt szívvel, teljes erőbedobással!

A második olimpiai megmérettetés

A 2020-as tokiói olimpiát el kellett halasztani egy évvel a járvány miatt, ami a legtöbb sportolót, olimpikont váratlan kihívások elé állította. A felkészülések és a teljesítmény szinten tartása is rengeteg plusz munkát igényelt tőlük. Ajna élethelyzetét tovább nehezítette, hogy neki az iskolai tanulmányait is az olimpiai felkészülés köré szervezték, és ez alaposan megbonyolította a mindennapokat. A sorozatos sikerek ellenére ki kellett jönnie a medencéből, az uszodákat pedig huzamosabb időre be is zárták. 

Amikor végre enyhültek a szigorú intézkedések, az olimpia is megrendezésre került. Ugyan kötelező volt mindenki számára a maszk hordása, de mégis érezhetően hálásak voltak a résztvevők, hogy véghez vihetik, amiért eddig edzettek, küzdöttek. Ajna egy interjú során elárulta, hogy már sokkal inkább átérezte, hogy milyen nagy dolog az országát képviselni, és ez egyben volt számára rémisztő és gyönyörű érzés.

Ajna a mindennapokban

Kevés sportoló van, aki ennyire nyíltan és őszintén válaszol a kérdésekre, valamint a közösségi médiát is aktívan használja. Elmondása szerint a kedvencei ezeken az oldalakon azok, akik szintén nyitottak tudnak lenni és őszintén vállalják az élet örömei mellett a nehézségeket és a bukásokat is, hiszen ezekből lehet igazán tanulni. Az egyetlen kissé káros szenvedélye a kávé, ebből akár napi 4-5 adagot is el tud fogyasztani. Szabadidejét pedig, akár a legtöbb vele egykorú, legszívesebben a családja vagy a barátai társaságában tölti, de örömmel tanul, olvas vagy néz sorozatokat is. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást