A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A pandémia hordaléka: a jövő trendje lesz a hibrid munka / 2. oldal

Akkora káoszban ülünk éppen, amekkorában csak lehet: a tavalyi évben rengetegen kényszerültek villámgyors váltásra, otthoni, távmunkára való átállásra.

De mit várhatunk a hibrid munkától?

A Microsoft felmérése alapján, amit 30 000 ember 31 országból történő bevonásával készítettek, kiderült, hogy néhány fontos dologra muszáj lesz a jövőben felkészülnünk: 

Marad a rugalmas munka

 A munkavállalók több mint 70 százaléka azt akarja, hogy továbbra is rugalmasan, otthonról dolgozhasson. A dolgozók 65 százalékban jelölték, hogy több személyes időre vágynak a csapatukkal. Erre kínál tökéletes lehetőséget a hibrid munka, ami biztosítja, hogy az emberek sokkal szabadabban döntsék el hol, hogyan, mikor és kivel dolgoznak.

A vezetőknek többet kell fizetniük a jövőben

Úgy tűnik, a főnökök túlságosan szűkmarkúak, de ez ebben a helyzetben sokszor érthető. Mindenesetre intő jel, hogy egy év után is számos dolgozó küzd az alapvető irodai kellékek hiányával és a rossz minőségű internettel. 46 százalék állítja, hogy munkáltatójuk nem segít nekik a távmunka költségeiben. Ezen a téren minden bizonnyal jelentős fordulatot kell venniük azoknak a cégeknek, akik maradnának a hibrid, vagy a távmunka vonalán. 

A dolgozók túlterheltnek érzik magukat

Meg kell találni az arany középutat a feladatvégzés és a magánélet között hibrid munka esetében is, de ez egyelőre nem igazán megy. A megkérdezettek 54%-a érzi úgy, hogy túlterhelt, és kiszámíthatatlan a napja. Ezt támasztja alá az az eredmény is, ami szerint az emberek fele minimum öt percen belül válaszol a beérkező üzenetekre, ami sokszor egész napos elérhetőséget feltételez.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»