Életmód / Kikapcsolódás / Lélek / Tech és kütyük

A pandémia a legrosszabbat hozta ki belőlünk a közösségi médiában

A pandémia a legrosszabbat hozta ki belőlünk a közösségi médiában

A 27 éves Ellie a járvány előtt Londonban dolgozott, hetente ötször járt edzeni és aktív közösségi életet élt. Ugyan van egy szívbetegsége, de mivel ez egy jól kezelhető kondíció, sosem gondolt magára „veszélyeztetettként”. Aztán a járvány mindent megváltoztatott: Ellie hazaköltözött a szüleihez. Azon kapta magát, hogy bár az Instagram gyakorlatilag az egyetlen ablakot jelenti a barátai életére, egyre több keserűséget érez miatta.

A közeli barátoknak elérhető Insta-sztorikba ugyanis egyre több ismerőse töltött fel olyan fotókat, amelyeken megszegik a kijárási korlátozásokat. Néha ezek apró dolgok voltak, például, hogy valaki nem tartotta a 2 méteres távolságot. Máskor olyan szélsőséges szabályszegések, mint egy komplett, egész éjszakás házibuli.

„Lehet, hogy azoknak az embereknek, akik megszegik a szabályokat, és közzéteszik ezt a közösségi médiában, nincs olyan jó értékítéletük, mint azt gondolják. Nem gondolnak bele, milyen képet festenek magukról azoknak, akiket hozzáadtak a körhöz ami ezeket a tartalmakat láthatja ” – mondja Ellie az Independent.co-nak.

„Időnként el kellett némítanom néhány legjobb barátomat, mert egyszerűen nem tudtam már ezt tovább nézni.”

Újfajta szorongást okozhatnak ezek a posztok

A közösségi médiában, ahol mindenki fontosnak érezheti a hangját, egyébként is nagyon sok furcsa vagy visszás helyzettel lehet találkozni. Én is éreztem némi keserűséget, sőt, azt hiszem, talán haragot is. Láttam, hogy azok az ismerőseim, akik bűntudatot keltettek bennem, amiért a tavaszi hullám alatt kivittem a parkba sétálni a lányomat, és mindenhol hirdették a teljes izolációt, totális kijárási tilalmat követelve, karácsonykor, a sokkal magasabb esetszám mellett is hazautaztak a szüleikhez, családjukhoz, sokszor akár országhatárokon is átkelve. Mindeközben mi hármasban, a lakásunkban töltöttük az ünnepeket, lemondva a családi élményről.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást