Segítség, a barátnőm állandóan panaszkodik! 5 tipp, amivel leállíthatod

Segítség, a barátnőm állandóan panaszkodik! 5 tipp, amivel leállíthatod

Címlap / Életmód / Lélek / Segítség, a barátnőm állandóan panaszkodik! 5 tipp, amivel leállíthatod

Ne félj meghúzni egy határt

Barátaink – többek között – azért is vannak, hogy legyen kivel megosztani a sérelmeinket, fájdalmunkat és felháborodásunkat. Ez teljesen természetes és oda-vissza működik, ahogy az is, hogy ilyenkor támogassuk egymást. Azonban mikor a barátnőd állandóan téged használ lelki szemetesládának, felőled sosem érdeklődik, csak dől belőle a panaszáradat, az elég egyoldalú kapcsolat.

Ha már azt veszed észre, hogy a másik nem is figyel, arra amit mondasz és amint újra szóhoz jut, megint csak a panaszkodást kezdi újra, közöld vele, hogy úgy érzed, a kapcsolatotok rendkívül egyoldalúvá vált. 

Indokold meg, miért nem szeretnéd, hogy folytassa

Sokan tartanak attól, hogy leállítsanak egy notórius panaszkodót mert félnek, hogy megbántják a másikat és az megsértődik rájuk. Ilyenkor gondolj arra, hogy egy egészséges barátságban ennek bele kell férnie, amennyiben normális hangnemben adod elő. Mondd neki azt, hogy „Mikor együtt vagyunk, mindig a te problémáidról van szó, szeretném, ha másról is beszélgetnénk.” vagy „Tudod, hogy rám számíthatsz, de időnként az én életemről is essen szó.”

Ha pedig olyan témával kapcsolatban panaszkodik, ami téged végképp lehúz (szexuális életével elégedetlen vagy pl. az anyját szidja) akkor mondd azt: „Ne haragudj, de kérlek váltsunk témát, mert ez a fajta személyes információ megosztása engem feszélyez.” 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást