5 otthonról végezhető saját vállalkozás ötlet, ami főállássá nőheti ki magát

5 otthonról végezhető saját vállalkozás ötlet, ami főállássá nőheti ki magát

Címlap / Fókuszban / 5 otthonról végezhető saját vállalkozás ötlet, ami főállássá nőheti ki magát

Legyél Tanácsadó!

Az AVON-nál lehetőséged van arra, hogy gyakorlatilag nulla anyagi ráfordítással elkezdj keresni. Ha AVON Tanácsadónak jelentkezel, segíthetsz az ismerőseidnek a rendelésben, és a csak számodra élő akciókkal és kedvezményekkel kereshetsz rajta. Nagyon egyszerű jelentkezni, és akár azonnal is rendelhetsz, arról nem is beszélve, hogy egyedi továbbképzési lehetőségekkel és időről időre ajándékokkal is kedveskedik a cég. Ha pedig elég nagy lesz az ügyfélköröd, akkor már főállásban is végezheted a munkát.

Adj el saját készítésű termékeket!

Ha van egy kis kézügyességed, akkor otthonról is beindíthatsz valamilyen webshopot, amin a saját készítésű termékeidet árulod. Lehet az ékszer, ruha, kerámia, esetleg online grafika – bármi, amihez értesz. Ma már rengeteg ingyenes weboldal-készítő létezik, olyan is, ami ígér webshopot a rendszer mellé. Később, ha már van egy kis bevételed a dologból, akár vehetsz tárhelyet és profibb webshopot is, de elindulni teljesen jó egy ingyenes változat is. Most úgyis mindenki az interneten rendelget a vírushelyzet miatt, így előnnyel indulsz!

Dekorálj termékeket!

Ha tudsz online tervezni és van kézügyességed, akkor az általad megalkotott grafikákat rányomhatod táskákra, pólókra, sőt, akár ki is nyomtathatod őket printként. A kézügyességed mellé már csak egy jó nyomtatót kell találnod, ahová az előre megrendelt termékeket beviszed. Így egy egész márkát fel tudsz építeni. Itt is él, hogy az ingyenes weboldalak az elején nagyon szépen ki tudják szolgálni az igényeidet. 

Videózz!

Ha olyan munkakörben dolgozol, mint az egészség, a fitnesz, a vendéglátás, vagy bármi hasonló, amihez lehet otthonról tartalmat gyártani, akkor ásd bele magad egy kicsit a videózás rejtelmeibe! Tölts fel Youtube-ra, Facebookra vagy Instagramra olyan felvételeket, amelyek plusz infókat adnak a munkádhoz!

Ha edző vagy, készíts otthoni edzéseket, ha szakács vagy, tölts fel receptvideókat, ha pedig az oktatásban dolgozol, és még nem szakadsz meg a rengeteg online óra miatt, akkor oktatóvideókat is gyárthatsz. Majdnem minden munkakörnél megvan a lehetőség, hogy az unatkozó, hobbit kereső emberek számára plusz információkat adj, és közben pörgesd a látogatók számát.

Lehet, hogy nem azonnal látsz majd belőle profitot, de idővel kinőheti magát ez is főállássá. Ha már kezdenek megismerni, jó stratégia, ha az ingyenes videóid mellé készítesz prémium, fizetős tartalmakat is, így már tudsz végre bevétellel is számolni.

Írj könyvet, vagy vegyél fel podcastet!

Ha kreatív vagy, és tudsz írni is, akkor itt az ideje, hogy végre megírd azt a könyvet, amit évek óta tervezel. Most, hogy a kijárási korlátozások szigorodtak, még több időd lesz dolgozni rajta.

Ha nem tudsz írni, viszont szívesen megosztanád a gondolataidat a világgal, indíts podcastet! Nem véletlen, hogy megszaporodott a számuk az utóbbi időben: egyre többen hallgatják őket, hiszen vezetés, sportolás és tömegközlekedés közben is tökéletes időtöltést jelentenek. Hatalmas plusz, hogy ha elég olvasót vagy hallgatót szedsz össze, jól is kereshetsz vele.

Fotók: istockphoto

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást