Család / Életmód / Kikapcsolódás / Szórakozás

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Kincsek a könyvtárban

Kedves gyermekkori emlékem, mikor hétvégenként fogtam a Nagy Világatlaszt, vagy egy „állatos könyvet”, beültem anya vagy apa ölébe és együtt fedeztünk fel a könyvekben más országokat vagy a tengerek, szavannák élővilágát. Ez az elfoglaltság még 2020-ban is megállja a helyét, sőt! Kell a lassítás, a tudás csendes és meghitt átadása, amit egy ilyen közös „tanulás” nyújtani tud. Egy gyerek kíváncsi és rengeteg kérdése van a világról, amiket így szépen meg tudsz válaszolni.

Kertészkedés

Nem baj, ha nincs kertetek, az ablakpárkányra is ültethettek pár kedves zöldet. A téli hónapokban is elkezdhettek palántázni, otthon. Akár fűszer-, akár szobanövény, kis pozsgás vagy virágocska kerül a kaspóba (de megteszi régi pohár, bögre vagy tejfölösdoboz is) élmény lesz a gyereknek nemcsak a kertészkedés, hanem a türelmes várakozás is, amíg a növény kicsírázik vagy kivirágzik.

AleksandarNakic/istockphoto.com

Érdeklődj az iránt, amit szeret

Mindenki szeret arról beszélni, ami érdekli, a gyerekek pedig főleg. Mutass érdeklődést a kedvenc meséje, filmje, karaktere vagy játéka iránt, kérdezz utána és hallgasd meg, amíg csillogó szemmel beszél róla, ez nagyon sokat jelent majd neki. 

Vegyél fel egy szuperhős-palástot!

Köss egy törölközőt a gyerkőc nyaka köré, te pedig vegyél fel egy takarót és csináljatok meg minden házimunkát szuperhősként. A szuperhős segít anyának a ház körüli munkában és így szupergyorsan és szórakozva végeztek. 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást