Család / Életmód / Kikapcsolódás / Szórakozás

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Táncparty

A zene és a tánc elképesztő hatékonysággal és élvezetesen hozza össze az embereket. Tegyél be egy kis zenét és táncoljatok, ehhez nem kell semmilyen eszköz és tökéletes otthoni program. A gyerek szépen lelfárad, levezeti felesleges energiáit és még neked is jót tesz. Youtube-on számtalan videót találsz, ami segítségével egy egyszerű – vagy nehezebb – koreográfiát is betanulhattok.

Főzés együtt

Együtt enni jó, de még jobb, ha az ételt is együtt készítitek. Nemtől függetlenül klassz és hasznos program ez, hiszen nemcsak a kislányoknak tanít fontos dolgokat egy közös főzés. Nemcsak az életre készíted fel azzal, ha megmutatod neki egy ebéd elkészítésének folyamatát, hanem ennek köszönhetően jobban is fogja értékelni, ha tudja, mennyi munkával jár, hogy az étel az asztalra kerüljön. Válasszatok együtt egy jó kis receptet és alkossatok együtt egy gasztro-remeket.

Sátrazás anyuval!

Kit érdekel, hogy nem tudtok a hegyekben éjszakázni, attól még otthon is megteremtheted neki a sátrazás élményét. Ha van kert szuper, ha nincs, az sem gond, „verj fel” egy sátrat a szobájában vagy a nappaliban, és sátor alatt elég egy póznára gondolni, amin átveszt egy takarót, nincs szükség semmi extra felszerelésre. Gyújts meg egy gyertyát vagy mécsest és mesélj neki a „tábortűz” körül. Oltsátok le a villanyt és játsszatok árnyjátékot a zseblámpa fényénél, imádni fogja.

Liderina/istockphoto.com

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást