Család / Életmód / Kikapcsolódás / Szórakozás

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Otthoni kempingezés, közös főzés táncparty: 10 egyszerű tevékenység, ami a gyerek szemében szuperhőssé tesz

Kincsvadászat

Rejts el pár apróságot a lakás különböző pontjain. Ez lehet csoki vagy bármilyen kis meglepetés, illetve nem is kell, hogy jutalom legyen, lehet pár saját játéka is. Készítsd neki térképet a kereséshez, ami alapján megtalálhatja a „kincseket”. 

Írj vele leveleket!

A járvány miatt nem tudjátok meglátogatni a nagyiékat vagy bezárt az iskola és hiányoznak neki a barátai? Segíts neki kapcsolatot tartani velük és írjatok nekik levelet. Ha még kicsi és nem tud írni, rajzoljatok vagy készítsetek egy csinos kollázst, amit aztán borítékba tesztek és eljuttattok a címzettnek. Ez a tevékenység nemcsak annak okoz örömet, aki kapja, hanem nektek is jó program és a gyerkőc kreativitását, képességét és szociális képességét is fejleszti.

Bunker építés

Mindenki szeretettel gondol vissza a gyerekkori bunker építésekre. A legjobb egy erre alkalmas kanapé párnáiból épített erődítmény, de ha ilyennel nem rendelkezünk, pár kartondoboz és takaró is remekül beválik. Egyetek szendvicset a bunkerben vagy olvass neki mesét zseblámpa fényénél: semmibe nem kerül, mégis nagy élmény lesz neki. 

pixelfit/istockphoto.com

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást