Hobbi / Otthon

Kerti játszóházak gyerekeknek, amit a pároddal össze tudtok barkácsolni!

Kerti játszóházak gyerekeknek, amit a pároddal össze tudtok barkácsolni!

Lehet egyszerű, vagy királylányos, kalózos vagy varázslatos, egy kerti fa játszóház biztos, hogy a gyerekek nagy kedvence lesz késő őszig. Ha van ügyes kezű ezermester a családban, ő is elkészítheti, vagy megvehetitek egy nagyáruházban is, de a díszítést mindenképpen végezzétek magatok, közösen – így érzi majd a kicsi igazán sajátjának a házikót! Hoztunk néhány képet inspirációnak!

Saját kávézó

A hófehérre festett házikó egy kis kávéházat szimbolizál, ahol a gyerekek akár azt is játszhatják, hogy limonádét vagy habos kakaót szolgálnak fel.

És legyünk őszinték, ki ne álmodott volna már arról, hogy egy saját, hangulatos kis kávézót üzemeltet?

A dekorációt akár tetszés szerint cserélgethetitek is, annak megfelelően, hogy éppen szülinapi zsúr vagy teadélután van a kertben, és szerintünk külön kedves ötlet a táblafestékkel kezelt képecskék gondolata, amire a gyerekek mindig felírhatják az aktuális „kínálatot”.

Szabadtéri pihenés

Ez a szellős kis házikó akár raklapból is készülhet, a különleges, kuckós hangulatot a párnák és a textíliák adják meg, amiket egy esős délutánon két mozdulattal gyorsan össze is kaphatsz, és szükség esetén újra elrendezhetsz.

Ideális helyszín lehet ez nem csak a játékhoz, de akár a csendes pihenőhöz, olvasgatáshoz is, sőt ha árnyékos, védett helyen állítjátok fel, akkor annak sincs akadálya, hogy egy kellemes délutáni szunyókálás helyszíne legyen a kis kerti lak.

Elvarázsolt meseház

Barkácsboltokban akár készen is lehet kapni ilyen, kerti tárolásra alkalmas kis házikókat, amiket aztán kedvetek szerint festhettek, alakíthattok, és ha a gyerekek évek múlva megunják vagy kinövik a játszóházasdit, még mindig visszaalakíthatjátok kerti tárolóvá a kis bunkert.

Ennek a házikónak a különleges hangulatát részben az adja, hogy nem csak maga az építmény, hanem a környezete is ki lett alakítva: pici előkert, kis terasz vezet a „lakásba”, amitől az egész olyan lesz, mintha egy mese helyszínébe léptetek volna be.

Stílus, kicsiben

Tényleg néhány OSB lapból is össze lehet rakni ezt a kis házikót, és aztán már csak a festésen, dizájnon múlik, hogy mit is hoztok ki belőle.

Nekünk nagyon bejön, mert a minimál és a keleti stílus keveredik benne, és jól szemlélteti, hogy attól, hogy a kertben a gyerekek is jól érzik magukat, és nekik is van életterük, még nem kell lemondanod arról, hogy rendezetten, akár felnőttesen nézzen ki a hátsó udvarod.

Egy ilyen kis épület dizájnjával is szépen belesimítható a kert elrendezésébe, és a gyerekek is imádni fogják.

Személyes kedvencek

Ne feledd, hogy a házikókat kedvetek szerint alakíthatjátok, és akár külön tematikát is találhattok a játszóháznak: ha a gyerek például Batmanért rajong, és egész nyáron le se lehet szedni róla a köpenyt, akkor elő a szürke, fekete és sárga festéket, meg persze a mindenki által ismert szimbólum sablonjait, és készítsétek el közösen a szuperhős bázisát, ahonnan minden nyári délelőttön elindulhat, hogy megmentsen mindenkit, aki csak az udvarban segítségre szorul!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást