4 mesés budapesti étterem, ahonnan árad a romantika

Horváth Petra
Írta: ,
4 mesés budapesti étterem, ahonnan árad a romantika

Időről-időre - ha engem kérdeztek, minél gyakrabban - nem árt a romantikát sem beiktatni a mindennapokba, hiszen ez az, ami életben tartja a tüzet, a szenvedélyt, a köteléket. Éppen ezért, összegyűjtöttem most néhány olyan budapesti éttermet, ahol tényleg mindig a romantikáé, a bensőséges, meghitt pillanatoké a főszerep - az év bármely napján!

Café Flore Kép forrása: instagram.com

A Hattyú utca 2.-es szám alatt egy igazi kis francia ékszerdoboz lapul meg, mely Tóth Flóra álomvilágát hivatott életre kelteni. A fiatal étteremtulajdonos lány hihetetlen lelkesedéssel mesélt nekem az üzletről, a filozófiájukról, és a kínálatról. Minden egyes gesztusából árad a szenvedély és a szeretet, mellyel vezeti a Café Flore-t, s ami átragad az üzletre, ezáltal pedig a vendégekre is.

Egy roppant családias hely, melyet átjár a francia sikk, a romantika, az élet és a finom ételek, italok élvezete. A kínálatukban megtalálható számos hagyományos francia különlegesség, sütemények, mint a Madeleine vagy a Tarte Tatin, illetve reggelik, mint Croque Madmoiselle, illetve pezsgők és crémant-ok, amik tökéletes alapul szolgálnak egy romantikus pezsgős reggelihez például! Természetesen ezek mellett többféle kávékülönlegeségekkel, reggeli finomságokkal és egyszerűbb ebédekkel is várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Ha mindez nem lenne elég, hamarosan az étterem közvetlen szomszédságában nyílni fog egy ajándékbolt, mely szintén Flóra tulajdonában áll, s melyben nagyon különleges ajándékdobozok lesznek fellelhetőek, mint például a tavaly Karácsonykor megálmodott Diótörő doboz, ami Flóráék által készített finomságokat, és apró meglepetés tárgyakat rejtett.

Tökéletes kiegészítésül szolgál majd tehát egy romantikus nap lezárásához, ha valami maradandó, kézzel fogható emlékkel szeretnénk távozni.

Vintage Garden Kép forrása: facebook.com

A pesti oldal egyik legromantikusabb helyszíne tagadhatatlanul a Dob utca 21.-es szám alatt található, melynek Muszula Tímea a megálmodója és tulajdonosa. A hely alapfilozófiájában tömény romantika lapul, hiszen Tímea a párjával közösen építette fel ezt a csodás birodalmat.

Az ötlet, hogy éttermet alapítsanak, abból indult, hogy a már meglévő virágüzletükben sok vendég szeretett elidőzni, így adva volt a lehetőség egy kávézó kialakításához, aminek a dekorációs alapjául a virágok szolgáltak volna.

Az ötlet azonban étteremmé nőtte ki magát, a romantikát kedvelők nagy örömére! Mind az időről-időre változó dekorációban, mind a kínálatban és a hely hangulatában tükröződik a szerelem, a szenvedély és szépség. A finom fogások és italok mellett az étteremben kialakított cukrászda is hozzájárul a tökéletesen édes élményhez, melyet akár magunkkal is vihetünk, hogy otthonunk nyugalmában folytathassuk a romantikázást!

A Vintage Garden-től nem messze található Timiék virágboltja is, a Laura Virág, ahol meglephetjük a kedvesünket egy csokor mesés virággal! A tökéletes trió, mely magában hordozza a romantika minden kellékét, és ami az év minden napján elérhető számunkra.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba