6 ösztönző tipp, ha úgy érzed, éppen megrekedtél az életedben

6 ösztönző tipp, ha úgy érzed, éppen megrekedtél az életedben

Címlap / Életmód / Egészség / 6 ösztönző tipp, ha úgy érzed, éppen megrekedtél az életedben

Van úgy, hogy beüt az élet és azt érzed, hogy nincs kiút a jelenlegi helyzetedből, mert minden és mindenki összeesküdött ellened. Úgy látod, hogy megrekedtél valamiben, amitől már nem vagy boldog. Ezen szinte minden ember átesik élete során, a kérdés az, hogy te hogyan reagálsz rá.

Ez is csak egy életszakasz

Nem kell mindent olyan komolyan venni az életben, mert minden megváltozhat, akár egyik napról a másikra.

Tartsd szem előtt, hogy, ha jelenleg éppen megrekedtél az életedben, ez csak egy pillanatnyi állapot és nem valaminek a vége.

Ebből a helyzetből leggyorsabban úgy tudsz kikerülni, ha változtatsz.

Bár egyszerűen hangzik, valójában ez is kőkemény munka, mivel az emberek többsége retteg a változástól.

Hogyan láss hozzá?

Változni, vagy változtatni nem egyszerű, főleg, ha ragaszkodsz a rutinhoz és a jól megszokott dolgokhoz, de, ha egyszer belejössz, akkor azt fogod érezni, hogy soha nem voltál még ennyire szabad.

Ehhez magadon kívül nincs szükség semmire.

Legyen szó munkáról, amit már nem szeretsz, vagy egy kihűlt párkapcsolatról, a lényeg, hogy merd megtenni azt a bizonyos első lépést, mert utána megállíthatatlan leszel.

Ne félj a csalódásoktól

Sokan azért nem mernek váltani például munkahelyet, mert félnek, hogy csak még nagyobb csalódás éri őket.

Sokan pedig csak nevetnek azokon, akik a negyven éves korukban határozzák el, hogy végre megvalósítják álmaikat, mert így is túl sokáig vártak. Beskatulyázzák őket őrülteknek, akik a biztosat otthagyják a bizonytalanért. Pedig ők az igazán bátor emberek, akik mernek kockáztatni és nem félnek a kudarctól.

Sokkal rosszabb lesz visszatekinteni később arra, hogy mennyi mindent csináltál volna másképp. Itt az idő, vágj bele most!

Hagyj fel a rutinnal!

Mert ez az egyik oka annak, hogy megrekedt állapotban érzed magad.

A rutin olyan, mint egy rossz méreg, ami megfertőzi az emberek mindennapjait, szóval ideje leszámolnod vele.

Persze nem az alapvető hétköznapi rutinra gondolunk, mint a reggeli fogmosás, munkába menet, hanem arra, amikor valamit már annyira zsigerből csinálsz, hogy már gondolkoznod sem kell hozzá.

Ez elveszi minden kreativitásodat és egy nap majd arra eszmélsz, hogy nincsen semmi motivációd. Ezt pedig te sem akarhatod, szóval keresd a kihívást a mindennapokban, amivel megtörheted a rutint.

Adj bele mindent!

Nem elég ötven százalékon pörögni, ha valamit el szeretnél érni az életedben.

Legyen szó bármiről, ha azt akarod, hogy tartós sikered legyen, akkor azért keményen meg kell dolgoznod. Ha például a karrieredben szeretnél változást elérni, akkor dolgozz olyan keményen, ahogy csak tudsz, most nem számít a ki nem fizetett túlóra és a fáradtság, csakis a cél lebegjen a szemed előtt.

De ugyanez igaz a párkapcsolatokra is. Ha mindent megteszel annak érdekében, hogy működjön a dolog, akkor működni is fog. Nyilván ehhez kell a másik fél akarata is, de, ha látja rajtad a törődést, akkor benne is sok minden átértékelődik majd.

Csak pozitívan!

Ha éppen nehéz élethelyzetbe kerültél, akkor is fontos, hogy megőrizd a pozitivitásodat, mert ez segíthet majd ki belőle.

Persze nem arról van szó, hogy mindig nevess, még akkor is, ha belül összetörtél, sőt hagyj magadnak időt feldolgozni a történteket, de utána szedd össze magad és keresd a megoldást, a kiutat, amibe kapaszkodhatsz.

Vagy csak gondold át azt, hogy nem csodálatos már pusztán az a tény, hogy élsz és küzdhetsz a céljaidért?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást