Innen tudhatod, hogy ősz típusú nő vagy! Ezek a színek állnak jól rajtad

Innen tudhatod, hogy ősz típusú nő vagy! Ezek a színek állnak jól rajtad

Címlap / Stílus / Divat / Innen tudhatod, hogy ősz típusú nő vagy! Ezek a színek állnak jól rajtad

Az ősz az elmúlás időszaka, a nyár lezárásának kezdete és természetesen a bekuckózásé. Ekkor a kedvünk is sokkal szomorkásabb, pedig színeit tekintve, a leggyönyörűbb évszak. Ezt bizonyítják az ősz típusú nők is, akik a legmelegebb színekkel dobják fel az amúgy szomorkás évszakot.

Az ősz típusú nők

A hulló falevelek évszaka az ősz, a színkavalkádba burkolózó természeté és hirtelen az egész tájat rozsda és mustársárga takaró vonja be. Az ősz típusú nőket gyakran jellemzik „földanya”-ként, hiszen a föld színei élénken megjelennek vonásaikban. Egyfajta jóleső melegséget árasztanak, nem hiába a legtöbb latin nő ősz típusba sorolható. Színeik melegek, törtek és sötétek. 

  • Haj: Világos és közepes színmélységű, melyben felfedezhető vörös-arany csillogás, bronzosság. A csokibarna és sötétebb, de melegebb tónusú hajjal rendelkező nők egyértelműen ősz típusúak, akiknek ez a melegség csalogatja elő arcuk szépségét és báját. Számukra hiba minden hamvas, szürkés hajszín, mert ezek elveszik az életteli hatását külsejüknek.
  • Szem: Az aranybarnától, az olajzöldön át a pávakékig nagyon sokféle szemszínnel rendelkezhet egy ősz típusú nő, de itt is jellemző a melegebb, arany árnyalat. 
  • Bőr: Az arcszínt tekintve meleg alaptónus jellemzi (világos, bézs, meleg olíva), mely intenzívebb árnyalatú a tavasz típusú hölgyeknél. Jellemzően kicsit kreolosabb a bőr árnyalata, ezért nyáron hihetetlen gyorsasággal képesek barnulni. Jóformán már bronzos csillogás látható rajtuk, amivel leginkább a latin nők rendelkeznek. Jennifer Lopez például kifejezetten egy ősz típusú szépség.
nataliabostan/depositphotos.com

Ősz alcsoportok

Az ősz típus színpalettája a közepesen világostól a közepesen sötét árnyalatokig terjed, de minden esetben meleg tónusokban. Egy ősz típusú nőnek nagyon előnyös a törtebb, mélyebb színvilág. Általában azok a színek, melyek a többi évszak típust öregítik, az ősz típuson minden előnyös részt hangsúlyoznak, ragyogóvá varázsolják.

  • Meleg ősz: Ezt mondanánk a legkülönlegesebb, legragyogóbb típusnak, ugyanis színeit tekintve a ragyogás, arany csillogás jellemzi. Akárcsak az őszi erdő faleveleit. A mustársárgán át, a barnán és vörösön keresztül minden jól áll rajta, ami meleg, mély és élénk színvilág.
    Legnagyobb hiba, amit egy meleg ősz típus elkövethet, ha pasztell, halvány árnyalatokba öltözteti magát. Ezzel hadat üzen saját szépsége ellen és általa elfedi azt a ragyogást, ami olyan látványos a megfelelő árnyalatok használatával.
  • Lágy ősz: Ez egy meglehetősen visszafogott, már-már halovány típus, mégis még a meleg, ragyogó árnyalatokban. Színei finomak, puhák, kicsit füstösek is. Az élénkség annyira nem dominál, inkább a föld természetes színei. Kicsit talán ahhoz lehetne hasonlítani, mintha a meleg ősz színeit bekoszolnánk, egy kicsit fakóbbá válnának, de semmiképp sem hideggé. Roppant előkelő és finom külsejű nőkre jellemző ez a típus, akik kellő lágysággal hangsúlyozhatják szépségüket.
  • Sötét ősz: Igazán markáns, meghatározó, sötét színekkel rendelkező típus, de a tél típusnál még jóval színesebb és élénkebb. Sötét szem és haj jellemzi, szépségüket leginkább a sötét árnyalatok csalják elő. Míg a fekete a legtöbb évszakot öregítené, egy őszies csillogás és üdeség ellensúlyozza a komorságot és egyáltalán nem öregít egy sötét ősz típusú nőt. Sőt, kifejezetten elegáns, arisztokrata megjelenést kölcsönöz számára.

Ősz személyiség

Bár nem lehet minden ősz típusú nőre ráhúzni egy bizonyos személyiséget, mégis legtöbbjükről elmondható, hogy a színeikben megjelenő melegség és ragyogás a személyiségükben is megmutatkozik. Nagylelkű, nyitott emberek, akik szeretik a társaságot és kellő nyitottsággal élik az életüket. Szeretnek szórakozni és életszeretetükkel másokat is megfertőzni.

Őszies öltözködés

Egy nyári naplementés estén egy szépen rájuk hulló aranyló, csillogó ruha előhozza minden előnyös részüket, igazi dívaként vonulhatnak benne. Minden jól áll rajtuk, ami a meleg színtartományba tartozik és a sötétebb színek sem öregítik, vagy sápasztják őket. Bátran kísérletezz ősz típusként a csillogóbb, bronzosabb ruhákkal, mert azokkal soha nem lőhetsz mellé.

A sorozat további részei:

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!